U rožajskoj opštini formirano udruženje paraplegičara: Veća pažnja osobama sa hendikepom

0
6

Rozaje_in_early_spring-300x168Rožaje – Osobama sa hendikepom u rožajskoj opštini posljednjih godina se poklanja značajna pažnja. Tome je svakako doprinijelo formiranje lokalnog udruženja paraplegičara na čijem je čelu Jasmin Nokić.

¸Udruženje je od Ministarstva finansija dobilo prostorije za rad u nekadašnjem objektu Vojnog odsjeka površine 200 kvadrata, koje su opremljene.

Prema riječima Nokića, opremanje ovog prostora pomogle su brojne ustanove i pojedinci, prije svih lokalna uprava, Dom zdravlja, Bošnjačka stranka, dr Izet Bralić i dr. tako da danas članovi ove populacije imaju veoma pristojne uslove za druženje i aktivnosti. Pored toga, ovdje je opremljena računarska učionica sa 10 računara, što je omogućilo organizovanje šestomjesečnog kursa za rad na računarima koji je uspješno završilo 10 osoba sa hendikepom. Nokić je kazao da imaju u planu da u ovim prostorijama uskoro organizuju kurseve engleskog, turskog i njemačkog jezika i da već ima interesovanja.

Pored toga, Udruženje je animiralo značajan broj ustanova u ovoj opštini da urade takozvane kose rampe kako bi hendikepirana lica lakše mogla da koriste njihove usluge. Takve rampe već su urađene u zgradi lokalne uprave, Osnovnog suda, Doma zdravlja, Centra za socijalni rad, dok je u OŠ „Mustafa Pećanin“ urađen takozvani lift-platforma za mališane sa hendikepom koji pohađaju nastavu u toj školi. Nokić je kazao da je Udruženje ljetos za četiri hendikepirane osobe iz ove opštine obezbijedilo učešće na sportskim igrama u Baru, kao i da je u toku formiranje košarkaškog kluba za ova lica i podsjeća da su ljetos boravili u Igalu na rehabilitaciji i pripremama zahvaljujući sponzorstvu Vladana Nikolića, predsjednika KK za osobe sa hendikepom iz Podgorice. Nokić kaže da imaju u planu još brojne aktivnosti kako bi hendikepiranim osobama olakšali život i kako bi stvorili uslove da se osjećaju ravnopravnim članovima društva, što uostalom i jesu.

(pobjeda)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.