U petnjičkom motelu održan je skup penzionera iz svih gradova i republika bivše Jugoslavije.

0
28

U petnjičkom motelu prije proteklog vikenda održan je skup penzionera u organizaciji Udruženja penzionera iz Petnjice. Skupu je prisustvovalo više od 450 penzionera iz svih gradova i republika bivše Jugoslavije.

,Kao što se organizuje u zemljama regiona, danas smo organizovali druženje penzionera. Suština tog druženja je da stariji ljudi obnove sjećanja na Jugoslaviju, da se prisjete kako su se družili, kako su živjeli i šta su radili. Cilj ovog druženja je da se uljepša život ljudima koji su u trećoj dobi.

Skupu je prisustvovalo 15 udruženja, penzioneri iz Goražda, Nove Varoši, Sjenice, Novog Pazara, Rožaja, Pljevalja, Bijelog Polja, Bara, Kolašina i Mojkovca, Plava i Gusinja, Andrijevice, Berane i Berane 1, penzioneri domaćini iz Petnjice, a prvi put su tu bili i penzioneri iz Peći.

Svi su željeli da dodju i obiđu Petnjicu, a mi gledamo da ih ispoštujemo i dočekamo. Tu su uglavnom starije osobe, mada ima i mlađih. Družimo se, upoznajemo i pokazujemo mladjim naraštajima kako se treba poštovati, uvažavati i širiti prijateljstva.

Bez obzira na političke različitosti, nacionalne i vjerske pripadnosti, ovdje smo svi isti. Sva ova druženja apsolutno cijene i podržavaju i lokalne samouprave i državno rukovodstvo. Crna Gora kao multinacionalna država počiva na svim narodima i mi to gajimo i nastavljamo da prenosimo i na ostale”, kazao je predsjednik penzionera Petnjica, Bećo Šabotić.

 

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.