U nekim stvarima vi nikada nećete biti dobri i uspješni

0

Moje pismo vama, akademiče Zukorliću

Vas odlikuje uspješnost u svemu što radite. Kroz vaš život su mnogobrojni uspješni, ostvareni i realizirani projekti. Nabrajao sam ih u prethodnim tekstovima, ovdje ih neću spominjati. Nekako šta god da ste radili uspješno ste odradili. Kako bi narod rekao „za šta se dohvati – to pozlati“.

Evo sada ste i u politici. I nakon samo kratkog perioda ostvarujete izvanredne rezultate na tom polju, ali…

Koliko vas pratim ne mogu a da ne primjetim da ima nekoliko stvari koje vam nikako ne idu od ruke. Nešto u toj politici u čemu prosto ne uspjevate. Doduše, primjećujem da se ni ne trudite. U tome su vas itekako pretekli. Posebno ovi ovdje, lokalni političari. Toliko su daleko ispred vas u tome da kada biste živjeli kao Nuh, a.s., u tome ih ne biste pretekli. Uspješniji su, po tom pitanju, od vas i to mnogo, morate im to priznati.

Kada su u pitanju laž i obmana, licemjerstvo, prevrtljivost, nedosljednost, neprincipijalnost, oni su vas mnogo pretekli. Daleko su uspješniji u tome od vas. Posebno u laži. Tu ih nikako ne možete stići. Ali to je u redu, jer kad već nisu uspješni ni u čemu drugome, makar u ovome da vas prestignu. Ne možete vi baš u svemu da ih pobjedite. Nisu ispunuli haman ni jedno objećanje. Skoro ni jedan raliziran projekat, bitan za agzistenciju ovog naroda. Ali ovdje su neprikosnoveni.

A tu je i izdaja, i to više decenijska. E tek tu im nema premca. A vama je toliko strana da ih tek tu ne možete ustići. Ne samo to, vi ste se čak i zakleli da izdati ne umijete. Pa kako onda da ih pobjedite?

Uspješniji su i u porobljavanju. E kako samo to vrsno rade. A vi, u tom polju, jedino što znate jeste da oslobađate narod višedecenijskih okova i ropstva. A tako smo se fino smjesteli tu, glava dolje, glasa nigdje, i vi tu dođete i sve nam poremetite. Sada smo podignute glave, van okova i visokoga, dostojanstvenoga, glasa.

Eto, dobri naš Muftija, uspješni ste vi, ali ipak ovdje ne možete protiv njih. I nemojte, nastavite vi kao do sada, neka njima ova polja i neka u tome nižu uspjehe, vas smo navikli u svim drugim, pozitivnim, poljima, prihvatićemo vam ovu mahanu.

Autor: hfz. Jasmin ef. Hajrović


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR