U Holandiji održana književno-kulturna manifestacija Bošnjaka

0
68

U nedjelju, 25. novembra 2018. godine u Roterdamu u Holandiji održana je kulturna manifestacija povodom desetogodišnjeg rada ZSDH i Dana Sandžaka na kojoj su učešće uzeli akademik Šerbo Rastoder, dr. Harun Crnovršanin, Amina Ramović i Mehmedalija Bektić. Promoteri su bili Faik Džigal i Halil Dženanović, a organizator ovog književnog skupa Zajednica sandžačke dijaspore u Holandiji (ZSDH). 

Autorica romana “Posljednji treptaj radosti” Amina Ramović predstavila je, ovom prilikom, svoje književno djelo, ističući neke njegove citate koje je publika veoma emotivno propratila. Mehmedalija Bektić iz Srebrenice autor knjige “Moj san o babi” je, također, svojim književnim djelom pobudio pažnju publike i mnogima izlaganjem izmamio suze. Dr Harun Crnovršanin na ovoj manifestaciji predstavio se svojim čuvenim književno-povijesnim djelom “Sinovi Sandžaka” u kojima govori o najznamenitijim Bošnjacima Sandžaka. 

Akademik, rodom iz Bihora, Dr Šerbo Rastoder predstavio je svoj širi opus od nekoliko književnih djela od ukupno tridesetak. Publici je, ovom prilikom, predstavio nekoliko svojih knjiga koje se bave poviješću Bošnjaka. Učesnici skupa na kraju manifestacije čestitali su svima Dan Sandžaka, kao i Dan državnosti Bosne i Hercegovine. Među ostalim Bošnjacima u dijaspori na ovaj skup, u prvom redu, odazvali su se Bošnjaci koji borave u Holandiji, Luksemburgu i Njemačkoj. 

 

Dopisnik agencije SANA 

 

Asmir Bihorac


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.