10. Oktobar 2012

Novi Pazar, Belgija – Na marginama manifestacije “Open Days” u Briselu delegacija Grada Novog Pazara danas je imala više odvojenih susreta sa predstavnicima lokalnih i regionalnih vlasti evropskih zemalja i medjunarodnih organizacija.

Delegacija se izmedju ostalih susrela i sa predstavnicima Pariske regije “Lil de Frans”,  Regiona Venecije u Italiji, asocijacije ALDA, Varaždinske, Istarske i Osiječko-baranjske županije u Hrvatskoj i Kantona Sarajevo.

Jedna od glavnih tema današnjeg skupa u Briselu bila je posvećena prekograničnoj saradnji i mogućnostima povlačenja sredstava iz IPA Fondova Evropske unije. U tom smislu, posebno je naglašena potreba udruživanja opština, gradova i regiona kroz zajednicke projekte.

Desetoj jubilarnoj manifestaciji evropskih regiona i gradova, podsjećanja radi, prisustvuju najviši predstavnici Evropske unije, 170 regija i preko 50 gradova iz cijele Evrope sa oko 6000 učesnika. Medju njima, prvi put prisutna je i delegacija Grada Novog Pazara koja je doputovala u Brisel na poziv Komiteta regiona EU.

(RTV NP)

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles