U Bijelom Polju se gradi još jedna zgrada za penzionere

0
0

8-12-potpisivanje-sporazuma

Bijelo Polje – Predsjednik Opštine Bijelo Polje Aleksandar Žurić potpisao je u Podgorici, u prostorijama Ministarstva rada i socijalnog staranja, ugovor o izgradnji deset stambenih jedinica za penzionere u Bijelom Polju, površine 440 kvadrata, sa rokom završetka radova do 30. decembra 2016. godine.

I druga zgrada za bjelopoljske penzionere sa deset stambenih jedinica, biće kao i prethodna izgrađena na Ribarevinama. Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje Crne Gore će u izgradnji učestvovati sa 50.000 eura, Ministarstvo rada i socijalnog staranja sa 30. 000 eura, Udruženje penzionera Bijelo Polje 30.000 eura, dok će Opština Bijelo Polje osim zemljište i oslobadjanja plaćanja komunalija, obezbijediti i sve potrebne dozvole i saglasnosti za izgradnju objekta, stručni nadzor nad izvođenjem radova, izgraditi infrastrukturne priključke za objekat i obezbijediti preostali iznos sredstava neophodnih za kompletan završetak radova.
Tom prilikom predsjednik Žurić je kazao da će ovo biti peti objekat na Ribarevinama, te da su oni nastali kao odraz brige za posebno osjetljive grupe u društvu. „Danas je to slučaj sa još jednim stambenim objektom za penzionere sa najnižim primanjima i smatram da lokalne uprave, bez obzira na objektivni ekonomski momenat, ne smiju dozvoliti da briga o pomenutim grupama bude pod znakom pitanja na bilo koji način. Upravo je i jedan takav odnos urodio potpisivanjem ovog sporazuma i nadam se da ćemo uspjeti da završimo ovaj objekat u predviđenom roku”, kazao je predsjednik Žurić

Ugovor o sufinansiranju izgradnje stambenog objekta za korisnike penzija u opštini Bijelo Polje, pored predsjednika Žurića, potpisali su i ministar rada i socijalnog staranja Predrag Bošković, direktor Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja Crne Gore Dušan Perović i predsjednik Udruženja penzionera Bijelo Polje Kamber Smailović.

Ministar Bošković je podsjetio da je prošle godine u Bijelom Polju, prilikom uručivanja ključeva korisnicima stanova prve zgrade za penzionere, potekla inicijativa za izgradnju i druge. „ Siguran sam da ovo neće biti poslednji projekat koji ćemo sa Udruženjem penzionera realizovati i da će ovo biti putokaz i za druge opštine u Crnoj Gori”, kazao je
Bošković.

Fond penzijskog i invalidskog osiguranja, u saradnji sa Ministarstvom rada i socijanog staranja i Ministarstvom finansija, pored svojih redovnih aktivnosti i izvršavanja obaveza, kada je u pitanju socijalna politika, posebnu pažnju posvećuje penzionerima. Direktor Fonda Dušan Perović kazao je da će osim 50.000 eura za izgradnju stanova bjelopoljskim penzionerima i 2.000.000 eura za izgradnju stambene zgrade u Podgorici, biti opredijeljeno i 50.000 eura za rješavanje potreba penzionera i drugim crnogorskim opštinama.
Savez udruženja penzionera će rješavati pojedinačna pitanja penzionera u Crnoj Gori, zavisno od prioriteta i na osnovu procedura shodno aktima Saveza penzionera Crne Gore, kazao je Perović.

Predsjednik Udruženja penzionera Bijelo Polje Kamber Smailović se zahvalio svima koji brinu o penzionerima.

(radiobijelopolje)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.