15. Januar 2019

Osnovno javno tužilaštvo u Novom Pazaru, pod pritiskom domaćih i međunarodnih organizacija, je konačno pokrenulo krivični proces protiv Ramiza Župića (SDPS), uposlenika Socijalne ustanove u Novom Pazaru i protiv Suada Zoranića (SDPS), uposlenika Zavoda za javno zdravlje u Novom Pazaru, zbog organizovanog otimanja i krađe mobilnog telefona od međunarodno akreditovanog novinara, Salahudina Fetića, tokom protesta građana u Skupštini grada Novog Pazara u oktobru prošle godine, zbog diskriminacija po političkoj osnovi u procesu asfaltiranja ulica u Novom Pazaru.

Predmeti su prebačeni sa tužioca Hazbije Alibašića, bliskog Rasimu Ljajiću, na novoizabranog tužioca Muhedina Dedeića. Proces se konačno pokreće, 3 mjeseca nakon otuđenja mobilnog telefona, a što su građani imali prilike da gledaju u uživo prijenosu na Sandžak televiziji. 

Kako je potvrđeno iz MUP-a, ovim povodom su okrivljeni saslušani, dva dana pred izbore, a što je sakriveno od javnosti, zbog predizbornih tenzija.

Zanimljivo je da ovaj brutalan napad na novinara, snimljen u uživo video prijenosu, nije osudila ni jedna nevladina organizacija iz Novog Pazara, što ukazuje da su finansijski ucijenjene od strane lokalne vlasti.

Pogledajte snimke kradje telefona:

 

Ramiz Župić (SDPS) – uposlenik službe za Socijalni rad i sestrić Rasima Ljajića

Suad Zoranić (SDPS) – sin Kasima Zoranića, desne ruke Rasima Ljajića za ucjene i medijsku hajku

 

 

 

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles