Tutinci ne žele kamenolom u Gnjili

1
36
Ne žele kamenolom u Gnjili
Tutin – Mještani koji su se okupili iz brojnih sela u opštini Tutin protestovali su, nezadovoljni početkom rada kamenoloma u mjestu Gnjila, na magistralnom putu Tutin-Mehov Krš.

Oni od nadlježnih u Opštinskoj upravi Tutin traže da se obustavi izgradnja kamenoloma, koja prema njihovim riječima prijeti da ugrozi sve što su godinama stvarali.

Prema navodima okupljenih mještana, radnici AD Novi Pazar put već su počeli sa radovima na bušenju i pripremama za miniranje i otvaranje kamenoloma na putu kod hotela “Ideal”.

Građani od vlasti u Tutinu traže da se process obustavi, i da se prestane sa dijeljenjem opštinskog zemljišta u te svrhe.

Bez ikakvih konsultacija o otvaranju kamenoloma, mještani strahuju da će biti uništena poljoprivreda, voćnjaci, pčelinjaci, rijeka Vidrenjak i sve ono što su godinama stvarali.

Peticijom koju je potpisalo 436 mještana sela Draga, Špiljani, Biohane, Bregovi i Gnjila traži se od predsjednika opštine Tutin Šemsudina Kučevića da se izgradnja kamenoloma hitno obustavi.

Ukoliko ne bude odgovora, nezadovoljni mještani prijete da će se za pomoć obratiti svim nadlježnim ustanovama u zemlji.

TV Novi Pazar je danas u više navrata pokušavala da dobije odgovor od nadlježnih u opštinskoj upravi u Tutinu, ali odgovora nije bilo.

Nakon što su nas sa jednog broja preusmeravali na drugi, i tako redom, rečeno nam je da oni u opštini nemaju pojma i da nisu upoznati sa pričom.

(Rtvnp)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

1 komentar

  1. Kamenolom iz Tutina se mora izmestiti , a put Tutun-mehov krš- ribariće-novi pazar proširiti kao i mehov krš -rožaje u auto put. E sad drugo je ako to Tutinci ne žele.Otvaranje kamenoloma ima za cill uklanjanja stena i privremenu eksploataciju a ne stacioniranje kamenoloma. Namera je da se iskoristi prirodni potencional i stvori bolja saobraćajna infra struktura. Pozivaju se sva lica u cilju ubrzanja ostvarivanja ovog projekta da se prijave za podsticajna sredstva za otvaranje kamenoloma uzduž pomenutih putnih pravaca iz međunarodne svetske banke koji žele da učestvuju u ovom projektu. Pravo prioriteta u konkurisanju imaju lica koja su iz opštine Tutin. Što se tiče pričinjene štete sva lica koja budu oštećena biće obeštećena u skladu sa zakonom. Zato mole se svi zainteresovani građani koji su sa teritorije opštine Tutin a koji žele otvoriti kamenolom da konkurišu pri davanju sredstava za otvaranje istih. Meštani pomenutih sela Draga, Špiljani, Biohane, Bregovi i Gnjila da bi bili sigurni da neće biti izigrani u pogledu stacioniranja kamenoloma već da će kamenolomi biti privremenog karaktera sa oznaćenim trasama za eksploataciju imaće prednost u dodeli sredstava . Zato nemojte dopustiti da ovu prednost iskoriste druge opštine.

    1

    0

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.