22. Oktobar 2019

Poljoprivrednici sa područja opštine Tutin mogu od ove godine, a na osnovu Odluke Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, da dobiju u zakup poljoprivredno zemljište u državnoj svojini na period od 10 godina.

Adnan Muminović iz Odsjeka za poljoprivredu i vodoprivredu Opštinske uprave rekao je radiju Sto plus da se ovo zemljište do sada davalo u zakup na kraći vremenski period, najčešće na godinu dana.

“Novina da se poljoprivredno zemljište daje u zakup na 10 godina važna je jer će poljoprivrednici ubuduće moći proizvodnju da planiraju na duži vremenski period. Osim toga važna je i zbog očuvanja i unapredjenja kvaliteta državnog poljoprivrednog zemljišta”, rekao je Muminović.

Drugi krug javnog nadmetanja za davanje u zakup ovog poljoprivrednog zemljišta na teritoriji Tutina biće organizovan 7. novembra, u zgradi Opštinske uprave.

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles