Tutin dobija novi vodovod

0
46

Tutin – Opština Tutin je saopštila da je u okviru realizacije projekta „Vodosnabdijevanje opštine Tutin“ izvršeno polaganje cijevovoda od duktilnih cijevi prečnika 400 mm, od kaptaže Koničko vrelo do lokacije na kom je predviđena izgradnja postrojenja za preradu vode – PPV Dubovo.

Kako je potvrđeno izgrađeni cijevovod je ukupne dužine 5,82 km, a njegovom izgradnjom je privedena kraju ova faza radova i stvorene pretpostavke da se u narednoj godini otpočne realizacija nove faze, odnosno izgradnja Pogona za preradu vode Opštine Tutin i distributivni vodovi ka krajnjim korisnicima.

Radove na realizaciji ove faze su finansirali Republika Srbija, sredstvima Ministarstva za Nacionalni investicioni plan u iznosu od 30.000.000,00 dinara, a sav cijevni materijal za potrebe izgradnje cijevovoda, čija je ukupna vrijednost oko 95 miliona dinara, lokalnoj samoupravi je kao donaciju isporučila Turska agencija za međunarodni razvoj i saradnju (TIKA).

Radove na izgradnji cijevovoda je u ugovorenim rokovima izvelo specijalizovano preduzeće za hidrotehničke radove Komgradnja d.o.o. Beograd, a stručni nadzor nad izvođenjem radova je vršilo privredno društvo za konsalting usluge u oblasti građevinarstva Inžinjering plus projekat d.o.o. Beograd.

Izgradnji predmetnog gravitacionog cijevovoda prethodila je izgradnja pristupnog puta kroz klisuru rijeke Vidrenjak, koju je u cijelosti finansirala lokalna samouprava sredstvima iz opštinskog budžeta u iznosu od oko 17.miliona dinara, a predmetne radove na izgradnji pristupnog puta je izvela Direkcija za urbanizam i izgradnju opštine Tutin uz angažovanje preduzeća HUM iz Tutina i preduzeća Mining-inženjering iz Kragujevca.
U toku su i radovi na sanaciji i rekonstrukciji kaptažnih građevina i uređenja dijela rijeke Vidrenjak koja se nalazi u neposrednoj blizini kaptažnih građevina, koji će u cjelosti biti završeni paralelno sa puštanjem u rad novoizgrađenog cijevovoda.

Izvor: Sandžak PRESS


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.