Turski magazin adekvatno odgovorio Charlie Hebdou

0
20

Caf Caf karikatura

Turska – Turski satirični magazin CafCaf, jedina publikacija u Turskoj koja stavlja naglasak na islamske vrijednosti, je uzvratila na aroganciju Charlie Hebdoa jedinstvenom naslovnom stranom, piše turska internet stranica Worldbulletin.

Magazin CafCaf je odgovorio Hebdou – koji je masakrirao ljudska prava u ime liberalne, moderne Evrope- sa dirljivom naslovnicom na francuskom jeziku napisavši “Non, rien n’est pardonne”- Ne, ništa nije oprošteno.

“Arogancija je postala navika evropske kulture, koja se stavila iznad drugih u poziciju gdje su slobodni i neosporivi a za uzvrat, dobili su značajan odgovor iz cijelog svijeta”, stoji u saopćenju magazina.

Charile Hebdo je u najnovijem izdanju objavio karikaturu koja prikazuje lik, koji navodno predstavlja poslanika Muhammeda, s.a.v.s., kako prolijeva suze i drži natpis “Je suis Charlie” kao poruku solidarnosti sa žrtvama. Iznad karikature su ispisane riječi “Sve je oprošteno”.

CafCaf kao odgovor Charlie Hebdou pokazao je slike koje pokazuju na potlačene u Afganistanu, Gazzi, Čečeniji, Iraku, Siriji, Egiptu i Kini sa djetetom iz Palestine ispred čija krv još uvijek kaplje, poručivši da ništa nije oprošteno.

Sedmična publikacija Charlie Hebdoa objavljena je u tri miliona primjeraka. A zbog svojih finansijskih ograničenja CafCaf izlazi iz štampe jednom mjesečno.

 

(IslamBosna.ba)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.