7. Mart 2018

Nakon šest meseci opremanja 20.000 kvadrata proizvodnih pogona u Slobodnoj zoni Priboj, turska kompanija Fleks akademi otpočela je sa probnom proizvodnjom creva, čeličnih cevi, šupljih profila i fitinga. Probne radove i obuku trenutno prolazi 80 radnika, a prema najavama turskog investitora do kraja godine i kompletiranja serijske proizvodnje planira se  upošljavanje 300 radnika.

Dopremom prvog kontigenta automatskih mašina za finalnu proizvodnju , stekli su se uslovi za kompletiranjeproizvodnje sa  linijama  pletenja, sušenja i  varenja za proizvodnju cevi, čime je otpočela probna proizvodnja i obuka za 80 zaposlenih.

Prema rečima Sulejmana Karakusa direktora u firmi Flex Academy d.o.o, probna faza je započela na 20 mašina za finalnu proizvodnju cevi, a za 10-ak dana očekuje se  doprema kompletne linije  sa kojom će otpočeti serijska proizvodnja. Labaratorija za testiranje će takođe biti gotova u sledeće dve sedmice, nakon čega će u punom kapacitetu prve faze u  proizvodnj raditi  160 radnika.

Konkurs za zapošljavanje  turske firme koja ima 25-ogodišnji renom na svetskom tržištu, privukao je više od hiljadu nezaposlenih lica iz kategorije mladih i bivših radnika pribojskih industrijskih giganata koji su se prijavili na oglas u potrazi za poslom. Dragan Stikić novozaposleni radnik kaže da je nakon 6 godina i 10 meseci rada u FAP-u ostao bez posla i da se spremao sa porodicom da napusti grad, kada je odlučio da se javi na konkurs Flex Academy d.o.o gde je prošao testove i dobio posaou svojoj struci kao električar, što je značilo i automatski ostanak u svom rodnom gradu.

Uz zapošljavanje znatnog broja radnika, turski investitori najavljuju i društveno odgovorne aktivnosti u široj zajednici koje nam je prezentovao direktor u Flex Academy Erdžan Šenaj : „..Uspostavlajnejm rada u punom kapacitetu do kraja godine čemo uposliti 300 radnika, a u planu su nam i  raznovrsne akcije u lokalnoj zajednici gde poslujemo. Danas smo shodno našoj tradiciji  početka rada podelili simbolične poklone za najugroženije kategorije u Priboju, donacijom za kuhinje Crvenog krsta, Opšte bolnice i Udruženja za pomoć Mentalno nedovoljno razvijenim osobama u Priboju, a ubuduće ćemo u saradnji sa svim faktorima sa lokala, biti stalni akteri društvenog života šire zajednice.“

 

(rtvnp)

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles