31. Januar 2018

Turska kompanija Flex academy zakupila je nedavno 20.000 kvadrata prostora Slobodne zone Priboj, prenosi portal PPmedia.

– Obaveze koje je preuzeo turski investitor zakupom skoro 20 hiljada kvadrata je da u prvoj godini zaposle 200 radnika, a u narednoj godini još dodatnih 150 – kazao je pomoćnik predsjednika opštine Priboj za lokalni ekonomski razvoj Jasmin Hodžić. 

– Naša firma se već 25 godina uspješno bavi proizvodnjom svih vrsta cijevi i ima tržište u Americi i cijeloj Evropi. Planiramo da većinu naše izvozne proizvodnje instaliramo ovdje u Srbiji u sljedeće tri godine. Dopremili smo dio mašina i za mjesec dana počinjemo proizvodnju – kazao je direktor turske firme Flex academy Sulejman Karakus.

On navodi da do ljeta očekuju i drugi kontigent mašina, pa će uposliti oko 200 radnika ove godine, a do kraja sljedeće ukupno oko 350 radnika.

Flex academy bavi se proizvodnjom crijeva, čeličnih cijevi, šupljih profila i fitinga.

Istovremeno, Opštinsko vijeće Priboja navodi da su potpisivanjem ovog ugovora ispunjeni ciljevi popunjavanja kompletnog postojećeg zatvorenog prostora pogona u Slobodnoj zoni.

Na sjednici je usvojen i plan investicija za ovu godinu u infrastrukturnom opremanju grinfild prostora zone u ukupnoj površini od 5 hektara.

U ovoj godini očekuje se i pokretanje proizvodnje u FAP-ovom pogonu Preseraj, koji se nalazi u okviru prostora Slobodne zone.

(Ekapija)

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles