10. Septembar 2012

Austrija – U organizaciji ZSD-a i IKC-a Bošnjaka u Beču juče i prekjuče održane su tribine na temu „Obaveza svakog Bošnjaka je da čuva vjerski, kulturni i nacionalni identitet“.

Učesnici tribine bili su kao što je i najavljeno: Muhamed Mahmutović – novinar i publicista, predsjednik ZSD-a Mithat-ef. Mujovic i glavni imam Centra Nihad-ef. Gegić.

Sample Image

Učesnici tribine su se složili da je u dijaspori urađeno dosta na polju očuvanja vjere, ali da se mora uložiti dodatni napor na polju buđenja svijesti o kulturnom i nacionalnom identitetu, te očuvanju mlade generacije od talasa asimilacije.

Mahmutović je na tribini promovirao i svoj posljednji roman „Pacjenti“ u kojem govori o pacijentima zločinca Karadzića.

Inače Muhamed Mahmutovic je rođen u Krakoči kod Cazina.

Sample Image

Od 2000. godine živi u Svedskoj i radi kao dopisnik Dnevnog avaza. Stalni je saradnik časopisa „Novi Horizonti“. Njegove radove su objavljivali brojni časopisi sa područja bivše Jugoslavije, prenosi ih veliki broj web-portala, a pored pisanih medija zastupljen je i na televiziji.

Član je Bošnjačkog Akademskog Foruma.

Sljedeće sedmice tribine će se održati u Minhenu, Frankfurtu, Ofenbahu i Leipcigu.

Serhan Gegić

(Mesihat.org)

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles