24. Juni 2019

23. novembar 2018. – Grupa kriminalaca koju je angažirala SDA stranka pokušala spriječiti vijećnike liste “Matica bošnjačka” na čelu sa Muftijom Muamer Zukorlić da uđu u zgradu BNV-a da bi prisustvovali konstitutivnoj sjednici. Događaj je bio na ivici eskalacije.

8. decembar 2018. – Na nosioca liste “Matica bošnjačka” Dr. Fehratović Jahja je fizički nasrnuo Mirza Hajdinović, pokušavajući da otme mobilni telefon, jer je Dr. Fehratović snimao sjednicu zbog nelegalnog izbacivanja medija

24. jun 2019. – Ugljaninov vozač Ertan Pulić je nasrnuo na novinara i dirktora Sandžak televizije Salahudin Fetića, ispred prostorija BNV-a. Incident je uslijedio nakon što je grupa aktivista SDA neuspješno pokušala da spriječi vijećnicima Matice bošnjačke da prisustvuju sjednici BNV-a, koja je zakazana na poziv Esada Džudža, koji također bio žrtva fizičkog napada od strane sekretara BNV Mirze Hajdinovića.

Da li predstavnici SDA stranke stvarno misle da mogu da uplaše ljude koje nisu uplašile mnogo veće sile?

Vijećnici Matice bošnjačke pokušavaju da se ponašaju civilizirano, da učestvuju u organima u kojima ih je narod izabrao, neočekujući da moraju da se fizički sukobljavaju sa svojom braćom neistomišljenicima koji trenutno vladaju BNV-om.

Da li je ovo samoopredjeljenje koje Ugljanin nudi Bošnjacima?

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles