2. Septembar 2010

Novi Pazar – Dosadašnji pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara Emir Elfić saopštio je danas da je podnio ostavku na tu funkciju i najavio da će svoju energiju ubuduće usmjeriti ka formiranju nove, treće političke opcije u Sandžaku.

“Svu svoju energiju upotrijebit ću u cilju formiranja nove poltiičke stranke koja će preuzeti kormilo zastupanja bošnjačkih nacionalnih interesa”, naveo je Elfić, koji je predsjednik Izvršnog odbora Bošnjačkog nacionalnog vijeća, koje je formirano početkom jula, a koje Ministarstvo za ljudska i manjinska prava ne priznaje.

Elfić je u obrazloženju naveo da ostavku podnosi “zbog brutalnog i nezakonitog pokušaja oduzimanja vakufske imovine” i sve učestalije pojave etničke vjerske diskriminacije nad Bošnjacima”.

“Moja moralna, duhovna i opšteljudska uvjerenja ne dozvoljavaju mi da budem dio sistema koji se neprijateljski i beskrupulozno odnosi prema svom narodu, njegovim duhovnim, kulturnim i nacionalnim vrijednostima ne prezajući ni od nasrtaja na najveće vjerske svetinje”.

Izvor: SandzakPRESS.net

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles