22. August 2013

novi_pasos_bihBiH, Sjeverni Sandžak – Predstavništvo Sandžaka za Skandivaju traži da talentovani sportisti, Bošnjaci iz Srbije dobiju pasoše Bosne i Hercegovine i da na taj način steknu pravo da na sportskim tekmičenjima nastupaju za Bosnu i Hercegovinu, saopćeno je danas iz ovog predstavništva.

Predstavniptvo Sandžaka za Skandivaju traži da talentovani sportisti, Bošnjaci iz Srbije dobiju pasoše Bosne i Hercegovine i da na taj način steknu pravo da na sportskim tekmičenjima nastupaju za Bosnu i Hercegovinu – saopćeno je danas iz ovog predstavništva.

Povod za ovaj njihov zahtjev je najava iz beogradskih medija da će danas predsjednik vlade Srbije Ivica Dačić uručiti pasoše Srbije  talentovanim sportistima iz Republike Srpske.

Prema toj najavi, pasoše će dobiti deset sportista i oni će, na osnovu Sporazuma o specijalnim i paralelnim vezama i mogućnosti dvojnog državljanstva, steći pravo da na sportskim takmičenjima nastupaju za Srbiju.

-Tražimo da talentovani sportisti, Bošnjaci iz Srbije dobiju pasoše Bosne i Hercegovine i da na taj način steknu pravo da na sportskim tekmičenjima nastupaju za svoju matičnu domovinu Bosnu i Hercegovinu. Ako srpski sportisti iz Bosne i Hecegovine mogu dobiti pasoše Srbije i time dobiti mogućnost da na sportskim takmičenjima nastupaju za Srbiju zašto bošnjački sportisti iz Srbije ne mogu dobiti pasoše Bosne i Hercegovine i mogućnost da na sprotskim takmičenjima nastupaju za svoju matičnu domovinu Bosnu i Hercegovinu? – pitaju u Predstavništvu Sandžaka za Skandinaviju.

(FENA)

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles