12. Januar 2018

cg BERANE panorama 620x0

Inicijativa Srpskog istorijsko-kulturnog društva “Nikola Vasojević”. Uskoro će se odrediti deo Berana koji će poneti ime bivšeg predsednika SRJ

PREDLOG Srpskog istorijsko-kulturnog društva “Nikola Vasojević” iz Berana da jedna od ulica u ovom gradu dobije ime bivšeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića dobio je “zeleno svetlo” Saveta za davanje predloga naziva naselja, ulica i trgova. Ovo je potvrđeno “Novostima” u SO Berane, uz napomenu da je predlog prosleđen Sekretarijatu za sport, kulturu, mlade i saradnju sa NVO, zbog toga što je taj sekretarijat nadležan da okonča proceduru po Zakonu o spomen-obeležjima.

– Očekujemo da u narednoj godini osim ove, ulice u Beranama dobiju imena i po ljudima i događajima koji su obeležili slavnu istoriju ovoga kraja, ali i Nikole Tesle koji je zadivio i zadužio ceo svet.

U obrazloženju inicijative dat je stav i Milorada M. Radevića,nekadašnjeg direktora Arhiva Srbije(1993- 2000)iambasadoraSRJ u Belorusiji (2000-2001)godine o Slobodanu Miloševiću, koji je proveo decenije u druženju sa bivšim predsednikom SRJ.

Nesporno je da je bio čovek blistavog uma, intelektualac svestranog obrazovanja, široke kulture i izuzetne ljudske energije. Govorio je kratko, jasno, precizno i razumljivo za sve ljude, logično i argumentovano. Vreme je pokazalo da je bio veći prijatelj drugima nego oni njemu. Jer, mnogi takozvani prijatelji posle puča 5. oktobra 2000. godine pobegli su glavom bez obzira i prekinuli svaku komunikaciju sa njim, sa Mirom i njihovom decom.

ISTORIJSKA LIČNOST

Kako se navodi u inicijativi Srpskog istorijsko-kulturnog društva “Nikola Vasojević” iz Berana kada je reč o predsedniku Slobodanu Miloševiću, istorija će mu dati ono mesto koje pripada časnim ljudima, herojima koji žrtvuju i život za svoj narod i državu i za njihovo dostojanstvo.

(Novosti)

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles