25. Oktobar 2011

Novi pazar – Navijačka grupa Torcida Sandžak oštro je danas kritikovala predsjednika Fudbalskog kluba Novi Pazar Bojana Radovanovića zbog izjave da mu nije bilo prijatno kada je čuo zvižduke i parole o Kosovu na utakmici Crvene zvezde i njegovog kluba.

Ova najstarija navijačka grupa u ovom gradu u otvorenom pismu Radovanovića pita gdje se on nalazio u trenutku kada su se čuli sporni zvižduci.

„Da li ste primetili da su naši navijači tek ulazili na tribinu i bili dočekani provokacijama, na šta je grupa od 50-tak ljudi odgovorila zviždukom i to u momentu kada je počeo minut ćutanja. Neki su bili zatečeni situacijom i nisu znali o čemu se radi. Zvezdini navijači su nas prozivali sa nizom uvredljivih poruka i pisanih parola, a vi nas u medijima kritikujete. Čemu vase izvinjavanje Srbiji i navijačima Crvene Zvezde, a mi smo bili zrtve“, navodi se u ovom pismu.

Navijači su kritikovali Radovanovića i zbog činjenice da nije reagovao na kamenovanje jednog od 16 autobusa u blizini Batočine po povratku sa utakmice na Marakani.

„Dva naša navijača su lakše povređena, da li ste čuli uopće za to i da li vas zanima? Mislite li da se predsjednik Crvene Zvezde ne bi oglasio da se dogodila obrnuta situacija i da su kamenovani njihovi navijaci? Mediji bi pisali danima o tome jer bi bili ugroženi životi pripadnika srpske nacionalnosti, ali pošto su bili ugroženi životi Bosnjacka smatraju da je to nebitno“, ističe se u pismu.

Torcida smatra da se velika nepravda vodi protiv navijača Novog Pazara.

„Mi se nikada nismo ograđivali od bilo kakvih propusta pa nećemo ni ovaj put. Zašto se minutom ćutanja nije dala počast osobi koja neme veze sa fudbalom i na drugim superilagaškim utakmicama. Tražimo da se na sledećoj utakmici izuči dova  i dva minuta ćutanja za nastradale u zemljotresu u Turskoj“, navodi se u pismu.

Torcida ističe da nema nameru nikoga da provocira bošnjačkom zastavom, jer je to po ustavu i zakonima Srbije priznato nacionalno obeležje Bošnjaka.

Izvor: RadioStoPlus.com

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles