TIKA najavila izgradnju novog gradskog mosta u Rožajama

0
177

most rozaje 696x469

Koordinator Turske agencije za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA) za Crnu Goru Enver Resuloglari, koji je danas sa delegacijom ambasade Republike Turske boravio i Rožajama, najavio je skori početak rekonstrukcije kaldrme i glavnog gradskog mosta koji će u potpunosti finansirati TIKA, javlja portal Rozajetoday.

Kada je prije dvije godine iz kabineta predsjednika opštine Ejupa Nurkovića, Turskoj agenciji za međunarodnu saradnju i koordinaciju u Crnoj Gori TIKA, upućen zahtjev za pomoć u rekonstrukciji glavnog gradskog mosta, naišao je na odobravanje i odmah se pristupilo izradi prijedloga idejnog rješenja i finansijske konstrukcije.

Sada, kada su se stekli uslovi za početak izgradnje, kako su najavili iz agencije TIKA, vrlo brzo će se početi sa realizacijom projekta koji će u potpunosti biti finansiran od strane ove vladine agencije.

Vrijedi podsjetiti da je Turska agencija za međunarodnu saradnju i koordinaciju za Crnu Goru TIKA, pružila pomoć i podršku za 45 projekata u Rožajama od kojih je najveći vrijedan 1.2 miliona eura, kada su donirane cijevi za primarnu vodovodnu mrežu od vrela Ibra do mjesta spajanja na sekundarnu mrežu.

U planu je i postavjanje kaldrme na dionici od Kučanske do džamije Sultan Murat II, odnosno od donje do gornje čaršije, što će donekle vizuelno vratiti dio nekadašnjeg izgubljenog ambijenta u ovom dijelu grada

56819019 725542107879074 2667867889947639808 n


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.