Talenat iz Gusinja

0
130

Gusinje – Nedavno je na Ivanovim koritima u organizaciji Vlade Crne Gore – Ministarstva za informaciono društvo organizovan kamp za mlade informatičare u periodu od 13. do 29. januara.

Među polaznicima bio je i Maid Nikočević, inače jedini polaznik na pomernutom kampu iz naše opštine. Maid je učenik devetog razreda osnovne škole u Gusinju, ima 13 godina, odličan je učenik i mnogo je talentovan iz informaciono komunikacionih tehnologija što ga je i svrstalo međju polaznicima kampa u organizaciji Vlade CG. Maidov talenat je prepoznao njegov nastavnik Mirsad Musić. Zadatak ovog kampa bila je promocija informacionog društva kod najmlađih kategorija stanovništva.

Polaznici su sticali znanja iz informaciono-komunikacione tehnologije na osnovu ECDL standarda. Nakon obuke, organizovana je provjera znanja i dodjela sertifikata. Kurs je pohađalo ukupno 30 učenika osmog odnosno devetog razreda osnovnih škola iz Crne Gore, koji su bili podijeljeni u dvije grupe. Inače sami koncept kampa je osmišljen tako da se polagalo sedam ispita od kojih je Maid većinu položio sa 100%. Osnovcima se na otvaranju kampa obratio potpredsjednik Vlade i ministar za informaciono društvo Vujica Lazović, a predavanja su držali službenici

Ministarstva prosvjete i nauke koji imaju ECDL sertifikate.
Dobijeni Sertifikat važit će u cijeloj Evropi, cime se postaje punopravni informatički građani Evrope. ECDL sertifikat garantuje da je vlasnik sertifikata u potpunosti kompetentan za korišćenje personalnog računara i programskih aplikacija u svakodnevnom radu. Također treba naglasiti da je po riječima jednog od predavača prof. Kovačevića, Maid Nikočević bio najbolji i za klasu bolji od ostalih polaznika, što je posebno i nagrađen. Redakcija našeg web magazina želi Nikočević Maidu blistavo i uspješno dalje školovanje.

Izvor: Gusinje-Plav.com


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.