Svaki četvrti Tutinac bez posla

1
12

Tutin – Na evidenciji ispostave Nacionalne službe za zapošljavanje u Tutinu trenutno ima 7708 nezaposlenih lica, od čega je najviše njih sa srednjom stručnom spremom, odnosno 4703 lica, dok je onih sa višim i visokim obrazovanjem njih 297, saznaje radio Sto plus.

Među onima sa fakultetskom diplomom koji čekaju na posao su 41 ekonomista, 39 pravnika, 11 lekara, 8 stomatologa, 18 strukovnih inženjera saobraćaja, kao i 5 profesora razredne nastave.

Koordinator savetnik u Nacionalnoj službi u Tutinu, Emin Čelić, rekao je u izjavi za radio Sto plus da su trenutno aktuelni besplatni kursevi informatike, nemačkog jezika kao i knjigovodstveni kurs. …

http://www.radiostoplus.com/item/19602


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

1 komentar

  1. Armija nezapošljenih. Ali taj problem treba posmatrati i sa drugih perspektiva. Pošto broj nezapošljenih čini već trećinu glasačkog tela bilo bi pametno da podržavaju samo političare koji će smanjiti nezapošljenost. Drugo da podržavaju političare koji se izbore da država plaća sva lica koja su na evidenciji nacionalne službe za zapošljavanje. Treće da razmotre političke programe koji vode ka kapitalizmu u kome se postvaruju i dolaze u položaju kao i svaka druga radna stvar-radna mašina koja čekka na iznajmljivanje, i rade na zaštiti ljudskih prava i socijalizaciji i humanizaciji društva, i ukidanju uslova koji ga vode ka dehumanizaciji. Svi nezapošljeni moraju shvatiti da inovacije koje su stvorene sa pozicije da se radniku olakša one i utiču na potražnju i smanjenje radne snage ali i napredak jednog društva koje iznađe način da cjelokupno društvo bude radno angažovano. U uslovima gde društvo ne iznađe način da društvo bude radno angažovno onda se javlja suvišnost stanovništva, koje je beskorisno i koje se zatvara u getoizaciju jedne ustanove bez zidova a vremenom kao jedna smetnja drugoj strani koja koja bi da ih ukine i da ih zbriše sa lica zemlje. Međutim oni su glasači koji treba da povedu računa kome daju svoj glas i budućnost na upravu.
    Armijo nezapošljenih vreme je da glasate one koji vam donose boljitak u življenju. Bolje uslove i platu dok čekate na zaposlenje, sve ok vam ne nađu posao.

    0

    0

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.