Suljova vlast je sada u Rasimovim rukama

0
6

U Jutarnjem programu Prva TV gostovao je akademik Muamer Zukorlić Muftija, narodni poslanik i predsjednik Stranke pravde i pomirenja, kao i predsjednik Foruma za etničke osnose Dušan Janjić.

U svom izlaganju Zukorlić je komentirao Rezultate izbora za Bošnjačko nacionalno vijeće, ali i postizborne poruke koje su upućene od strane Sulejmana Ugljanina, što je bila tema jutarnjeg programa.

Akademik Zukorlić je kazao da je ukazivao i ranije na ponašanje i kurs Ugljanina, ali je to shvatano kao političko prepucavanje.

Ono što je još važnije, istakao je Zukorlić, to ko Ugljanina ovolike godine i danas održava na vlasti. Prije svega u sandžačkim opštinama to je potpredsjednik Vlade Rasim Ljajić koji je njegov koalicioni partner i održava ga na vlasti i dalje, koji ima sa Ugljaninom potpisan sporazum o strateškom partnerstvu gdje je prva tačka saradnja u Bošnjačkom nacionalnom vijeću.

– Najavili su da će Vakat s Ugljaninom da formiraju većinu. Ne bio im ja u koži. Ljajić je doživeo debakl na ovim izborima. Ne znam kako će podneti da bude Ugljaninov kusur, kazao je Zukorlić.

Dušan Janjić je potvrdio da su Ugljanin i Ljajić u sprezi od 2010. godine, te da Ugljanin pokušava Bošnjake povesti u pogresnom smjeru, a da se Srbija sa tim ne smije igrati, kao i da Ugljanin i Ljajić trguju sa sandžackim pitanjem.

Ovo je političko pitanje, zaključili su Janjić i Zukorlić, te država nipošto ne smije na bilo koji drugi način rješavati ovo pitanje, osim politički.

Janjić je podvukao da Zakon o nacionalnim manjinama i savjetima ne valja, te da se ne smije od Savjeta praviti paradržava.

izvor: SANA


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.