Sudija Šarića prisno oslovljavo sa Duško

0
11

Bijelo Polja, Pljevlja  – Sa sudijom na “ti”! Pred specijalnim vijećem Bjelopoljskog Višeg suda, kojim predsedava sudija Šefkija Đešević, u toku je suđenje Dušku Šariću i Jovici Lončaru.

Radi se o jednom od najznačajnijih procesa u Crnoj Gori koji prate velike mjere bezbijednosti.

Podgoričke “Vijesti” objavile su snimak Duška Šarića pred sudom u Bijelom Polju, koji je izazvao mnogo komentara, prije svega zbog stila dijaloga sa sudijom.

Iako se smatra procesom decenije u Crnoj Gori, suđenje Dušku Šariću, bratu Darka Šarića, ostaće upamćeno i po prilično neobičnom odnosu sudije prema okrivljenom.

Sudija Šefkija Đešević je najpre Šarića nazvao Duško, povremeno mu se obraćao na ti, a povremeno mu persirao, da bi u jednom dijelu čak okrivljenom postavljao pitanja koja ni na koji način nisu povezana sa optužnicom.

Sudija: Jeste li taj klub uspješno vodili?

Šarić: Da. Za četiri godine osvojili smo tri trofeja u 1. crnogorskoj ligi.

Sudija: Imao si vrijednog sekretara?

Šarić: Da.

Sudija: Znači, to je to?

Prema optužnici, Duško Šarić i Jovica Lončar su od jula 2006, do februara 2007. godine preko bankarskog i finansijskog poslovanja prikrili poreklo novca, za koji su znali da vodi poreklo od proizvodnje i šverca droge. Radi se o iznosu od 21 milion i 300 hiljada evra. Duško Šarić je prvo decidno odbio da govori o navodima optužnice.

Ja ne znam da li je dovoljno to što sam samo bio vlasnik firme, da me sud oglasi krivim za pranje novca (Sudija: Duško, vi ste uzrekli jednu stvar ovdje, vas sud nije oglasio krivim…) Šarić: Pa, ne, ja ću da kažem… (Sudija: Vama je stavljeno to na teret, niko nije rekao da ste vi krivi i osuđeni prije toga).

Rođeni brat Darka Šarića koji se tereti za šverc više od dve i po tone droge, odbio je da svjedoči o poslovima svog brata.

Ipak, uprkos odbijanju da svjedoči o pranju novca, Šarić je pred sudiju Šefkija Đeševića izneo zanimljive podatke koji se tiču navoda optužnice protiv njegovog brata.

“Tada sam izjavio da mi je poznato u vezi te firme da mi je moj brat Darko tražio pasoš na par dana, kod njega i kasnije da su mi saopštili da mi je uplaćeno na račun u Austriji 29 miliona evra, od prodaje beogradske firme Štampa njemačkoj državnoj firmi WAC”.

Duško Šarić je ubeđen da se postupak protiv njega vodi zbog grehova njegovog brata.

“Ja sam ubjeđen da sam uhapšen zbog pritisaka na mog brata Darka kojeg Beograd traži kao organizatora kriminalne grupe jer pouzdano znam da mene Beograd za sve ove stvari nije nikad ni tražio, ni teretio, ni gonio, sve do početka ove godine, kada su me optužili za pranje novca”.

Izvor : Kurir-Info.rs


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.