Studijska posjeta pravnim klinikama u Beogradu

0
15

994062_691595727525634_2058849897_nNovi Pazar – Delegacija Departmana za pravne nauke IUNP-a, koju su činili rukovodilac departmana Doc. dr Aleksandar Ivanović i asistenti Ferid Bulić, Samra Kučević i Jasmina Nikšić, posetila je 19.11.2013. godine pravnu kliniku Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu i pravnu kliniku Pravnog fakulteta Univerziteta UNION.

Posjeta je imala za cilj upoznavanje predstavnika Departmana za pravne nauke sa načinom rada pomenutih pravnih klinika, kao i upoznavanje sa mogućim oblicima saradnje sa ovim visokoškolskim institucijama u oblasti kliničko-pravnog obrazovanja.

Delegacija je najprije posjetila Pravnu kliniku Pravnog fakulteta u Beogradu. U sklopu posete ove pravne klinike, doc. dr Ivana Krstić i mr Dragan Pavić su pozeleli dobrodošlicu i upoznali predstavnike Departmana za pravne nauke sa istorijatom, organizacionom strukturom i principima rada pravne klinike Pravnog fakulteta u Beogradu. Takođe, predstavnici Departmana za pravne nauke su imali prilike da čuju impresije i iskustva studenata koji su bili angažovani u radu pravne klinike.

U drugom dijelu posjete, održan je sastanak sa predstavnicima NVO-a u okviru koga su predstavnici Departmana za pravne nauke upoznati sa mogucim načinima saradnje između tih organizacija i pravne klinike Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Shodno navedenom, predstavnicima Departmana za pravne nauke su se obratili: Ivana Stanković, NVO Praxis; Sonja Tosković, beogradski centar za ljudska prava i Ivana Stjelja, YUCOM – Komitet pravnika za ljudska prava.

Nakon posjete Pravnoj klinici pravnog fakulteta u Beogradu, Delegacija departmana za pravne nauke posetila je sediste Misije OEBS u Srbiji. Tom prilikom, u prostorijama ove organizacije upriličen je ručak, kao i predavanje Mr Jelene Arisić, koja je predstavnike Deprtmana za pravne nauke upoznala sa istorijatom, organizacionom strukturom, misijom i vizijom pravne klinike Pravnog fakulteta Univerziteta UNION. A zatim je doc. dr Ivana Krstić, koja je ujedno i članica radne grupe za izradu Zakona o besplatnoj pravnoj pomoći upoznala predstavnike IUNP-a sa nacrtom ovog zakona, kao i sa tretmanom pitanja besplatne pravne pomoći u zakonodavstvu Republike Srbije.

Po završetku predavanja u prostorijama Misije OEBS u Srbiji, predstavnici Departmana za pravne nauke IUNP-a su posetili prostorije pravne klinike Pravnog fakulteta Univerziteta UNION, gde su od strane mr Jelene Arsić i doc. dr Maria Reljanskog detaljnije upoznati sa načinom rada na pravnoj klinici ovog fakulteta.

Na marginama posjete, Delegacija departmana se informisala o standardima i proceduri uključivanja pravne klinike Departmana za pravne nauke IUNP-a u Mrežu pravnih klinika Srbije.

(UNINP)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.