7. Februar 2018

Ermin Đerlek sin predsjednika Sandžačke narodne partije (SNP) Mirsada Đerleka, imenovan je danas na mjesto pomoćnika gradonačelnika Novog Pazara Nihata Biševca, potvrđeno je u lokalnoj samoupravi.

Prema našim saznanjima, Đerlek je student stomatologije, a biće zadužen za oblast zaštite životne sredine.

“Koalicionim sporazumom vladajućih stranaka jedno mesto pomoćnika gradonačelnika pripada SNP i oni su predložili Ermina Đerleka. On je na tom mestu nasledio partijskog kolegu Ediba Đerleka i radiće na 30 odsto norme”, rekli su nam u gradskoj upravi.

Članom 83 Statuta Novog Pazara predviđeno je da gradonačelnik može imati pet pomoćnika čiji su zadaci da “pokreću inicijative, predlažu projekte i daju mišljenja u vezi sa pitanjima koja su od značaja za razvoj grada u oblastima za koje su postavljeni”.

Iako je imenovanje Đerleka na tu poziciju izazvalo negodovanje građana Novog Pazara na društvenim mrežama, on nije prvi čija je stručnost u suprotnosti sa, kako je to objavljeno na zvaničnom sajtu lokalne samouprave, oblašću delovanja.

Tako je profesor fizičkog vaspitanja, kadar Socijalističke partije Srbije Dejan Kulundžić zadužen za “pokretanje inicijativa, predlaganje projekata i davanje mišljenja” u vezi sa “prerađivačkom industrijom, trgovinom, građevinarstvom i saobraćajem”.

Magistar arhitekture, član Stranke demokratske akcije Sandžaka Emir Ašćerić gradonačelniku pomaže u ostvarivanju što bolje “međunarodne saradnje”.

Pomoćnici Biševca su i predsednik Sandžačke demokratske partije Nihad Hasanović, inženjer poljoprivrede, koji je zadužen za tu privrednu granu, vodoprivredu i infrastrukturu, kao i njegov partijski kolega mašinski inženjer Faruk Suljević čije nadležnosti su obnovljivi izvori energije i koordinacija rada javnih preduzeća.

Plate pomoćnika gradonačelnika su, pre povećanja od pet odsto, iznosile nešto više od 71.000 dinara, bez minulog rada.

izvor: Saznajemo

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles