Novi Pazar: Šteta od poplava veća od milion eura

0
7

Novi Pazar – Šteta od nedavne poplave u Novom Pazaru prema prvim procjenama iznosi između 110 i 120 miliona dinara rekao je radiju Sto plus šef operativnog štaba za odbranu od poplava Muamer Suljević.

On je objasnio da se ta šteta prvenstveno odnosi na putnu infrastrukturu i puteve koji gravitiraju duž rječnih dolina, a velika šteta pričinjena je i poljoprivrednim površinama.

“Oštećene su obale, uništeno je dosta mostova, a kompletno obradivo zemljište u dužini od pet kilometara je takođe uništeno”, kaže Suljević.

On je izrazio očekivanje da će šteta od poplave biti sanirana u najkraćem mogućem roku.

“Ispoštovaćemo sve zakonske regulative, svi poslovi sanacije biće svedeni u okviru zakona za vanredne situacije, i nastojaćemo da u najkraćem roku saniramo ono što je najurgentnije, i da što pre građanima omogućimo korišćenje puteva”,dodao je Suljević.

Do poplave u Novom Pazaru došlo je nakon obilnih padavina kada su se izlile reke Raška, Jošanica i Trnavica.

E.Đulović

Zasijedao Štab za vanredne situacije

Gradski štab za vanredne situacije grada Novog Pazara zasijedao je 19. 3.2013. godine. Na sjednici je utvrđen nivo realizacije zaključaka donijetih na prethodnom zasijedanju, a povodom nedavnih elementarnih nepogoda.

Štabom je predsjedavao gradonačelnik, dr Meho Mahmutović. Aktivnosti se odvijaju se na nekoliko kriznih lokacija u cilju sanacije posljedica izlivanja reka na području grada. Formirana je Komisija za utvrđenje štete na infrastrukturi, kao i Komisija za utvđenje štete na poljoprivrednim dobrima. Na sjednici Štaba usvojen je sastav članova nadzornog organa u izvođenju radova na terenu, a iz redova nadležne Direkcije za izgradnju grada Novog Pazara.

Najveća materijalna šteta nastala izlivanjem reka nastala je na rječnim koritima, dok je katastrofa u naseljima spriječena zahvaljujući ranije preduzetim mjerama gradskih vlasti. Pomoć u sprovođenju aktivnosti u svrhu sanacije štete očekuje se i od strane Javnog vodoprivrednog prduzeća „ Srbija vode“.

(Radio100+, GU Novi Pazar)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.