Šteta na toaletima biće sanirana, ljudski faktor krivac?

0
1

Prijepolje – Direktor Osnovne škole Boško Buha iz Lučica, koja radi kao izdvojeno četvorogodišnje odeljenje škole u Ivanju, Slaviša Janjušević odgovarajući na nedavne optužbe učiteljice Ranke Dumić da se škola nalazi u lošem stanju, odbacio je ovakve navode kao neistinite i kazao da će polomljene wc šolje u toaletu biti zamijenje. On je izrazio sumnju da štetu, koja je nastala u školskom toaletu nije napravio mraz već da je po sredi ljudski faktor.

Direktor škole Slaviša Janjušević kaže da od kako je došao na čelo ove ustanove, prije godinu dana, domaćinski se ophodi trudeći se da svaki dobijeni dinar koji stigne uloži kako u matičnu školu tako i u izdvojena odeljenja. Smatra da je nemarom pomoćnog osoblja došlo do oštećenja u toaletu škole te da će preduzeti sve da se šteta sanira.

– Očekujem od kurira da da izjavu zbog čega nije vodio računa o wc šoljama, zašto nije vodu iz njih ispustio i zbog čega nije stavljen antifriz kada deca nisu išla u školu, da bi šolje ostale isprave – kazao je direktor ove škole Slaviša Janjušević i obećao da će vrlo brzo wc šolje biti zamenjene kako deca više ne bi koristila poljski toalet.

Zamerki je bilo i na to da se školi u Lučicama nisu dostavljale dovoljno količine toalet papira za decu, kao i na to da je ogrevno drvo koje je stiglo pred grejnu sezonu bilo lošeg kvaliteta te da su zbog toga učionice bile nedovoljno zagrejane. Janjušević je odbacio i te navode kao neistinite, ističući da higijena u školi nije na zavidnom nivou.

Iznenađen sam izjavom da škola ne dobija dovoljlno toalet papira, kada imamo urednu evidenciju da svake sedmice kurir uzima toalet papir za ovu školu. Po našoj ebidenciji škola u Lučicama sa 18 učenika potroši više toalet papira nego što potroši matična škola u Ivanju sa skoro 200 učenika – tvrdi Janjušević.

On dodaj da je pred početak zime nabavljeno 10 metara hrastovih ili bukovih drva i više od jedne tone uglja, što je kakao kaže dovoljno za jednu grejnu sezonu.

– Početkom ove godine pozvala me je učiteljica i rekla da će da prekine nastavu jer nema ogreva. Nisam joj dozvolio to da uradi već sam hitno pronašao ogrevna drva. Kako dobavljači ogreva nisu mogli zbog velike zime i snega ući u šumu bio sam primoran da uzmem 2-3 kubika šljivovih drva. Čim su vremenski uslovi dozvolili nabavio sam kvalitetan ogrev – zaključuje direktor Slaviša Janjušević.

Dok traje prepirka na relaciji učitiljica direktor direktnu štetu trpe 18 učenika škole u Lučicama.

PP Media


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.