6. Mart 2018

Ovim isjekiranim zbog izbora u Beogradu se čudu čudim na zavisti zbog učešća SPP-a na izborima.

Nisu imali hrabrosti ni da učestvuju a oni kad učestvuju to bude pod nečiju strehu ili budu prišlepak nečiji. Ko ima ilijek mozga i ko je pratio bar preko medija nastupe svih opcija i nastup SPP-a mogao je da vidi veliku razliku u predstavljanju programa i iskrenosti u poboljšanju stanja muslimana u Srbiji a i svih građana i to u kratkom roku.

Pošto su kritičari samo ove dvije opcije neka odgovore: Kad su oni promovisali islam u Sandžaku na svojim skupovima a kamoli u Beogradu? Muftija je iskoristio medije i govorio o osnovama islama javno, govorio je o tvhidu i širku, o vjerovanju u Jednog Boga, o poštenju, o islamskom poslovanju, islamskom bankarstvu, o zdravom životu, velikim grijesmo, kamata, kocki, drogi, čak i o teološkom stavu nečestitanja praznika nevjernicima i sve ovo sa ponosom i uživo u TV nastupima.

Pozvao je cijelu Srbiju u islam pa čak i cio region. Jel to malo? Jel to uspjeh?Ponašao se kao pravi daija u centru kufra na Balkanu. Neću da govorim o drugim opcijama koji ko bajagi se ismijavaju rezultatom. Reći ću i to da je Poslanik a.s. istjeran iz Mekke da bi je poslije dugo godina osvojio. Vi koji se blamirate i munafički ponašate pogledajte u vaše redove, u vašu davu, u vaš ahlak, u vaše znanje i rad za islam.

Sve sto se ismijavate sa Muftijom i vjernicima koji se bore na Allahovom putu na sve načine stanite pred ogledalom i naći ćete odgovor.

Autor: Edis Pačariz

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles