Šta kažu Bošnjaci na ovo?

6
10

Bismo svjedoci šta se izdešava na brzinu nama Bošnjacima u Sandžaku. Vidosomo kako nas naši političari prevariše ili kako ih nasamariše Srbijanci koji vladaju ovom državom. Protiv ovoga su digli glas brojni političari koji nisu imali podršku od sandžačkih birača, a ovi što su imali su im odgovorili: “Vi ćutite, vas narod nije izabrao.” Ovo što su učinili, da li je to i stav naroda?

Na web-sajtu Zajednice sandžačke dijaspore www.dijaspora.org naišao sam na sljedeće komentare posjetioca koje prenosim u cjelosti.

Bošnjaci kod očnog (06-01-2010 20:57:58)

Ovo je dno,dna. Ne znam i ne mogu da se načudim koga smo mi glasali i poslali da nas zastupa u Beogradu.

Sada me ne bi začudilo ,a i strah me, da ne podrže zakon o protjerivanju Bošnjaka iz Sandžaka ili možda neće vidjeti da to stoji u zakonu.

Strašno! I Sejdo bi im pozavidio, moji naivni Bošnjaci.

Nepismenjakovići (06-01-2010 22:37:25)

Pa kako da Suljo nešto pročita kad ne umije? I kad bi umio on to ne bi mogao da razumije.
Kako ih je fino nasadio ovaj gospodin na slici što svira gitaru. Da nije žalosno, i da se ne radi o ključnim momentima u historiji Sandžaka, čovjek bi mogao umrijeti od smijeha čitajući i gledajući izjave naših bisera Sulja i Rasima.

Senad CH – Nepismenost (07-01-2010 10:19:54)

Da nije žalosno bilo bi smiješno !
Opet se isto uvijek se ponavlja: nepismenost, obećanja, vjerovanja…

Ja ne shvaćam kako može neko tako nešto da potpiše, a da ne dobije
pismenu suglasnost, što kaže se Crno na Bjelo.

Sada ćemo vidjeti za koga se naša ELITA bori! Sandžak ili udobna fotelju!

A za nepismene hvala Allahu imamo Universitet, pa neka naša politička elita slobodno i bez srama pokuca na vrata. (Svi su dobro došli.)

Selam svim Sandžaklijama , Senad.

Dva hadalja (07-01-2010 18:19:45)

Moji dragi Bošnjaci u dijaspori. Još se svađamo po koje kakvim sajtovima zbog ovakvih jada od (ne)ljudi. Najgore od svega što ljudi ni krivi ni dužni stradaše zbog bahsuza. Al narod je kriv što je odabarao ove bahsuze. Sad jedimo ono što smo skuhali.

Anonimus (07-01-2010 21:58:37)

Karađorđe, Mladić, Dinkić, Ljajić, Ugljanin, sve četnik do četnika!

Zaboga Bošnjaci Sandžaka!

Šta je s vama?

Vi ste najvjerovatnije slijepi kod očiju!

Zar vam nije dovoljan urnek naša tragična, krvava prošlost iz koje moramo izvući pouku, ako nećemo da sami i naši potomci budemo ovce za klanje.

Zar je moguće da šutite sad kada ni po koju cijenu to nebi smjeli?

Da bi Srbija ušla u EU mora da ispuni sve evropske standarde, a tu spada i davanje svih prava manjinama. u koje su vas vašom zaslugom strpali.

(…)

Ne vjerujte velikosrbima!

Vjerovala je Sjenica Karađorđu, vjerovala je Srebrenica Mladiću, a vi ništa ne naučiste iz toga!

Nego evo povjerovaste i Dinkiću koji vas pravi budalama!

IZGLEDA ĆETE IM VJEROVATI KAD VAS BUDU KLALI!

Sulejman  – I žalosno i jadno… (07-01-2010 23:06:03)

Ovo je samo još jedan dokaz da Bošnjaci Sandžaka nemaju političare koji
nemaju osjećaj za racionalni nacionalni naboj, ne zainteresovani za historiju svog naroda bez čega se ne vodi ispravna politička borba.
Većina naših političara je sklona servilnosti, dodvoravanju, očigledno bez izgrađenog principa prioriteta nacionalnih interesa.
Ako tome dodamo nedefiniranu političku platformu onda je sasvim jasno
zašto smo se našli tu gdje smo.
Borbom za svoja mjesta u vladi, zaboravlja se na narod koji ih je izabrao, jer ako kažu da su postigli i potpisali zajedničku platformu u junu SDA i SDP pa zašto su onda glasali za zakon? Međutim, očigledno je da su to samo priče za TV kamere.”Čas se svađamo, a čas nas drugi mire”
Da li je ovo dokaz da su oni samo glasačka mašina u parlamentu i valdi samo radi svojih fotelja? O tome razmislite sami.
Neka je selam na sve moje Sandžaklije.
Neka nam dragi Allah dž.š. pomogne!

Podrška patriotama!  (08-01-2010 08:54:24)

BOŠNJACI SANDŽAKA trebaju ova dva IZRODA pod hitno skloniti iz vlasti i sudit im za IZDAJU i RASTURANJE SANDŽAKA!!!

IZJAVA UGLANININA da se radi o tehničkoj grešci izaziva REVOLT i govori da je to izjava političkog debila i izdajnika svog naroda.

Nama je svima jasno da su NAS naši LIDERI IZDALI i da rade sve ONO sto od njih traže oni koji rade na rasturanju i nestanku SANDŽAKA samo da bi ostali na vlast. BOŠNJACI nikada ne smiju vjerovati SRBIMA, oni koji su svoje glave povjerili srpskim FAŠISTAMA KARAĐORĐU u SJENICI, MLADIĆU u SREBRENICI , KARADŽIĆU u BiH i drugim ostali su bez svojih glava, ubijeni su nanajsvirepiji način ZAKLANI!
Naši LIDERI IZRODI nisu izvukli POUKE iz PROSLOSTI i rade upravo za one koji bi najradije ostavili nas bez GLAVE. Pitam se samo zašto narod SANDŽAKA ove IZRODE ne skloni i dobro kazni da nikada oni koji dođu na VLAST više ne smiju pomisliti na izdaju svog naroda.

bošnjakinja (08-01-2010 18:49:56)

OBEĆANJE LUDOM RADOVANJE – JE PRENEŠENO značenje licemjernog Dinkićevog komentara!
Zar se od četnika njegovog kalibra smije i može nešto bolje očekivati!?
A IZROD Suljo i dalje KIVĆE onako kako su ga velikosrbi DRESIRALI!!!
A šta je sa IMENOM S A N DŽ A K??!
Ostavio vam zločinac MILOŠEVIĆ bolje ime – kao da mi ne znamo da je njihova Raška oblast SAMO okolina Raške UVIJEK BILA!!!
Poštovani Sandžaklije, prvo sto MORATE uraditi jeste izabrati istinske patriote i borce za bošnjačka prava kao vaše predstavnike.
Morate imati vaše ISTINSKE predstavnike,VAŠE medije, NOVINARE kojima će
BOŠNJASTVO, Sandžak i sve sto sa tim ide biti SVETINJA i iznad svega.
Ignorišite novinare koji su neizlječivi velikosrpski poltroni pa se ne usuđuju ni VLASTITIM jezikom da govore, a kamoli da im osnovni principi rada budu
objektivnost i neutralnost!
Vi imate PRAVO na škole na vlastitom jeziku, medije također i da VAS JEZIK BUDE U SLUŽBENOJ UPOTREBI.

Anonimus (08-01-2010 23:36:21)

Eto gdje je Sandžak dovela ĆORAVA politika!
Dok je rahmetli Rifat Burdžević od strane četnika ubijen i spriječen da se
definitivno izbori za autonomiju Sandžaka, današnji LICEMJERNI njegovi predstavnici OBJERUČKE su POMOGLI, prvo CIJEPANJE Sandžaka između Srbije i Crne Gore, a evo i ovo sto je još ostalo RASTURIŠE BIJEDNI njegovo grobari Ugljanin i Ljajić!
To što time odrediše SUDBINU PALESTINSKU I SEBI I SVOJOJ ROĐENOJ DJECI, oni na žalost NIJESU U STANJU DA SHVATE!!!!!

bošnjakinja (09-01-2010 08:15:25)

“ALLAH NEĆE IZMIJENITI STANJE JEDNOG NARODA DOK TAJ NAROD NE IZMIJENI SVOJ STAV PREMA ALLAHU”.

Pripremio: Salih Bašić


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

6 KOMENTARI

  1. jedini koji za nas Narod valja je Muftija Zukorlic on pravi Universitet ovi Subjekti (kao sto bi rekao Muftija) pravu klizaliste,on gradi oni rusu,najbolje njega da preglasimo kao Sultana za godinu dana bi vise za nas Narod uradio nego ovi za 100 godina

  2. Da se naponeme i ovo najvaznije jer ovo deljene Sandzaga pomocu tih regiona je,samo sprecavane prava na ono sto Sandzaku se od uvek krade pravo na povratak i priznavanje Autonomije.

  3. Sta se moze reci mnogo toga se moze reci ali steta sto tako misljene nema vecina u Sandzaku.Sledece sta se moze jos uradit jeste da se napravu protesti za ovo dalje deljene Sandzaka.To ima narod pravo i jedino tim putem se moglosprecit sve ove simulacije prevare,nepravda i sve ostalo to narod Sandzaka.Jer ako se osvrnemo na pravoslavnu populaciju to jet srbe i oni tako isto rade sto se tice Bosne,Kosova.Kada smo kod ovih dvojice Ljaica i Ugljanina nih treba samo po strani izdvojit jer sada se vec zna otvoreno ko su oni i koliko su unistili Sandzak.I za kraj ovaj zakon regiona sto su ubacili to je samo jedan vise cil planova sa strane srba,potpuno unistenje Sandzaka i spremanje podloge za otcepljene srpske od Bosne.

  4. Sta reci!
    Prignali su cara uz duvar.
    Nemojmo ih n toliko optuzivati,svjesni su i oni da ako Sandzak bude podjeljen,da su oni sa Sandzakom zavrsili.Sellam.

  5. sve je ovo lijepo sto pisete ali dokle got takozvani posteni narod spava u svojim domovima i nece da se bavi politikom sve ce mu biti gore vreme leci rane ali ne i politicare narod treba da se vise ukljuci u javni zivot a to ce prilicno da potraje jer nemamo dovoljno skolovanog kadra ali treba se boriti svim demokratskim snagama a to je skolovanje nase dece samo tako cemo uspeti da ostvarimo demokratsko pravo koje nam pripada

  6. Najveći problem kod Bošnjaka Sandžaka je nepismenost, narod nema svoju glavu, zato je lako manipulisati masama. Žalosno je što 90% Bošnjaka Sandžaka nije obavješteno o ovoj izdaji Sejde i Rahmana, jer sredstva informisanja su u rukama izdajnika, sem nekoliko internet portala. Ako se uzme da internet u Sandžaku koristi manje od 10% građana onda je sve jasno.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.