Šta je sve kupio Ćerim Šemsović?

0
190

Novi Pazar – Godinu dana kasnije, odlukom tadašnje SO Novi Pazar, objekat je dat na korišćenje Ugostiteljskom preduzeću „Lipa“, koje je kasnije taj prostor izdavalo u zakup. Od kraja devedesetih sve do 2003. kada je došao novi zakupac u „Bezistan bar“, od kasnih popodnevnih do ranih jutarnjih sati, okupljali su se ljubitelji striptiza i pratećih „delatnosti“.

Od 2003. godine zakupac prostora na bedemu je Ersan Čeli, koji je pet i po godina plaćao zakupninu UP „Lipa“, plate i doprinose za četiri radnika koji nisu tu radili.

– Moji mjesečni izdaci za zakup i plate radnicima mjesečno su iznosili od 1.500 do 2.000 evra, a morao sam da plaćam i komunalije za bar koji nisam koristio. Taj prostor je pod zakupom držao Besim Ganić, član Upravnog odbora tog preduzeća u starom sazivu – objašnjava Čeli, uz tvrdnju da je u opremanje 400 kvadrata na bedemu uložio 150.000 evra.

Kada je novopazarsko ugostiteljsko preduzeće ušlo u proces privatizacije, ovdašnji parlament je poništio odluku o davanju u zakup tog i još tri objekta u gradu i vratio ih u sopstveno vlasništvo. S obzirom da se bedemi nalaze u gradskom parku, taj prostor je dat na gazdovanje Komunalnom preduzeću „Čistoća“ i Čeli je od prošle godine zakupninu plaćao tom preduzeću. Problemi su nastali kada je Ćerim Šemsović, čija je supruga Hasnija većinski vlasnik UP „Lipa“ od kraja juna 2009. godine, od sadašnjeg zakupca zatražio da se iseli iz tog objekta. Od januara do aprila tri puta su dolazili sudski zaključci da se sadašnji zakupac iseli iz tog prostora.

– Presudu je doneo Ahmedin Ibrović, sudija Osnovnog suda u Novom Pazaru. U januaru sam dobio izvršni zaključak da se iselim u februaru iz sadašnjeg prostora. Novim riješenjem naloženo mi je da se iselim 20. aprila iz „Bezistan bara“ – zgrada, a novim riješenjem iseljenje je zakazano za 16. maj, ali je ono pridodato „zgrada“ izbrisano. Ako me isele, tužiću sud – naglašava Čeli i dodaje da mu je u Gradskom javnom pravobranilaštvu riječeno da je „bedem gradsko vlasništvo“.

Za sada bez objašnjenja

Niko u gradu ne može ili neće da objasni o kom osnovu većinski vlasnik polaže pravo na objekte koje nije kupio. U izveštaju Agencije za privatizaciju stoji da je Hasnija Šemsović za 127 miliona dinara postala većinski vlasnik u hotelima „Vrbak“, u centru grada, i „Raj“ u Rajčinovića Banji, objekta u novopazarskoj banji, tzv. Stara banja, i restorana „Centar“ i „Bor“ u gradu. Svi ostali objekti koje je koristilo ugostiteljsko preduzeće nisu na tom spisku. Agencija za privatizaciju je uvažila zahtijev gradskog parlamenta da iz privatizacije izuzme Amir-agin han, kafane „Granata“ u Staroj čaršiji, i „Lipa“ u centru grada, i „Bezistan bar“ na bedemu jer su kulturno dobro. U Gradskom pravobranilaštvu tvrde da je SO sedamdesetih godina sklapajući Ugovor o trampi prekršila zakon „jer kulturno-istorijski spomenici ne mogu da budu predmet trampe“ i da po Zakonu o zaštiti kulturnih dobara „samo grad može da upravlja tim dobrima“.

Izvor: Danas.rs


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.