SDA: Nerazjašnjena uloga Đerleka i Murića u oružanom napadu na ministra Ugljanina 2009.

2
3

Novi Pazar – Hronologija događaja 16 i 17. 01. 2009. godine vezanih za napad na službene prostorije Centrale Bošnjačke Liste za evropski Sandžak

 • Dana 16.01.2009.godine oko 23:00 časa bez ikakve najave ili obaveštenja, grupa uniformisanih i naoružanih lica izvršila je nasilan i neovlašćen upad u službene prostorije Centrale Bošnjačke liste za evropski Sandžak. Prema izjavi zamenika načelnika MUP-a iz Novog Pazara g-dina Jasmina Duštinca radi se navodno o pripadnicima privatne zaštitarske agencije “Tigar”.
 • Generaini sekretar koalicije Fuad Baćićanin i pravni zastupnik Koalicije advokat Esad Duljević su od zamenika načelnika policije tražili da se pomenuta lica legitimišu i identifikuju, i da se utvrdi razlog njihovog neovlašćenog upada u službene prostorije Centrale Bošnjačke liste uz zahtev da prostorije odmah napuste. Razgovori su vođeni sa prekidima tokom noći i čitav dan 17.01.2009. godine negde do 20:00 časova. U ovim razgovorima su uzeli učešće i gradonačelnik Novog Pazara Mirsad Đerlek sa njegovim saradnicima.
 • U subotu 17.01.2009.godine u prostorije centrale Bošnjačke liste neovlašćeno je ušla još jedna grupa naoružanih Ijudi na čelu sa predsednikom Stranke za Sandžak Fevzijom Murićem.
 • Pomenute grupe su 17.01.2009.godine nakon 20:00 časova započele fizičko uništavanje nameštaja i drugog invetara u službenim prostorijama centrale Bošnjačke liste ( stolovi, panoi, žardinjere, vazne itd.), što je izazvalo okupljanja velikog broja simpatizera koalicije i drugih građana.
 • Oko 20:00 h Šef koalicije Bošnjačka lista za evropski Sandžak i ministar u vladi dr. Sulejman Ugljanin telefonom je pozvao načelnika Policijske uprave u Novom Pazaru Dragana Terzića kako bi mu pružio asistenciju i omogućo ulazak u službene prostorije. Međutim kad šef koalicije i ministar dr. Ugljanin stigao oko 21 čas na ulazu u službene prostorije Bošnjačke liste nije bilo ni jednog policajca tako da se našao bez ikakve zaštite između građana i članova Bošnjačke liste s jedne strane i naoružanih lica koja su neovlašćeno zaposeli službene prostorije Bošnjačke liste i kancelariju ministra s druge strane.
 • Obe naoružane grupe koje su stajale neposredno iznad stepeništa kojima su se  ministar i šef koalicije i građani peli prema spratu, su koordiniranim akcijama i upotrebom fizičke sile počeli bacati predmete velike težine na ministra u vladi i šefa koalcije, i tako su im ugrozili žtvote. Nekoliko građana su dobili telesne povrede od kojih je jedno lice izgubilo svijest sa teškom povredom glave( Ahmed Asotić).
 • Nakon što se šef koalicike i ministar dr. Sulejman Ugljanin sa  građanima teškom mukom uspeo da se popne uz stepenice do hola pripadnici tih naoružanih grupa su u dva navrata pucali u pravcu građana među kojima sam se nalazio i sam ministar Ugljanin. Lice koje se nalazilo između ministra dr. Ugljanina i onih koji su pucali zadobilo je prostrelnu ranu natkolenice (Adnan Ganić).
 • Nakon toga su se dve naoružane grupe sklonile i zabarakadirale na balkonu bioskopa od kojih je većina uspela da pobegne. Svojim autoritetom ministar i predsjednik SDA Sandžaka dr. Ugljanin sprečio je revoltirane i izrazito Ijute građane da se obračunaju sa nasilnicima. Uz pomoć svojih saradnika koji su bili prisebni i odgovorni omogućio je policiji da bezbedno izvede jednog po jednog od preostalih nasilnika. Sve se ovo odvijalo u prisustvu zamenika načelnika Policijske uprave u Novom Pazaru Jasmina Duštinca.
 • Oko 22:00 h došao je načelnik PU Dragan Terzć u pratnji policajaca, a malo zatim na licu mesta došli su Okružni tužilac Salih Karišik i Istražni sudija Ćamil Hubić u pratnji policije nakon čega je izvršen službeni uviđaj.
 • Nakon svega šef koalicije je zatražio od policije izvrše pretres prostorija gde su bili zabarikadirani nasilnici (nađen jedan pištolj).

(SDA)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

2 KOMENTARI

 1. ODNOS- sa srpskom vladom i drzavom je -BESMISLEN-SVE DOK SE -NE ISPEGLAJU NASI MEDJUSOBNI ODNOSI!Srpska je vlada pocela -obracun -sa svojim -INTERESDZIJAMA-KO NAMA OSPORAVA ISTO PRAVO sa domacim sicardzijama-izuzetno pokvarena karaktera!Ucinimo to u-paraleli sa naporima srpske vlade-DA CISNEMO -DOMACEG KRPELJA-Ugljanin-Ljajic KOJI NAM ONEMOGUCAVAJU SLOBODU-DOSTOJNU -ZIVLJENJA!

  0

  0

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.