14. Septembar 2011

BiH, Kosovo – Nevladin sektor u Genocidnoj tvorevini upozorio je danas na opasnost od mogućeg izbijanja sukoba na Kosovu i zatražio od vlasti Srpske da podrži Srbe na sjeveru Kosova. “Ukoliko na Kosovu uslijede događaji sa negativnim posljedicama po srpski narod, ustanove Republike Srpske i njeni građani treba da stvore okolnosti u kojima bi došlo do mirnog razdruživanja Republike Srpske i Federacije BiH“, navodi se u saopćenju nevladine organizacije “Izbor je naš”.

U tekstu se upozorava da bi Albanci mogli izazvali incident sa mogućim žrtvama na strani međunarodnih snaga, za koji bi okrivili Srbe i iskoristili takvu situaciju za napad na sjever Kosova naseljen Srbima.

“Negativni događaji koji bi dodatno destabilizovali Kosovo odrazili bi se na čitav Balkan”, zaključuje se u saopštenju nevladine organizacije “Izbor je naš”.

Izvor: Bošnjaci.net

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles