23. Novembar 2015

errttzzui8

Prijepolje – ,,Opštinski odbori Demokratske stranke Srbije, Srpske radikalne stranke i Demokratske stranke u Prijepolju obaveštavaju Misiju OEVS-a u Beogradu da u Srbiji, kao i u susednoj Crnoj gori, ne postoji nikakav “Sandžak”, kako je to tvrdio Majk Ujehara, zamenik šefa misije OEBS-a u Srbiji, prilikom skorog boravka u Prijepolju” kaže se u oštrom saopštenju za javnost koje su u našu redakciju dostavile tri stranke članice vladajuće koalicije u Prijepolju

U saopštenju se danje navodi:

Nakon sastanka sa predsednikom opštine Prijepolje proteklog četvrtka, Ujehara je za lokalne medije, između ostalog, izjavio “razgovarali smo o razvijanju saradnje između vaših gradova i gradova koji takođe pripadaju Sandžaku, a nalaze se u Crnoj gori”.

Predstavnici svih međunarodnih organizacija, pa i OEBS-a, trebali bi ne samo da znaju već i da u svim situacijama i javnim istupima poštuju unutrašnje uređenje suverenih i međunarodno priznatih država. U suprotnom, kao što je to ovaj put uradio Ujehara, daju osnovan povod za sumnju u sopstvene dobre namere.

Čudi i zabrinjava i činjenica da Ujehara nije imao bilo kakav kontakt sa političkim predstavnicima Srba u Prijepolju. Da li to znači da u misiji OEBS-a u Beogradu ne znaju podatke o nacionalnom sastavu stanovništva u Prijepolju i Jugozapadnoj Srbiji, ili ih ni te činjenice ne zanimaju?

hannnnkija

Hašimbegović umesto predsednika Skupštine pozvao načelnicu Hanku Hajdarević na sastanak

Ili je ključni doprinos ovakvom ponašanju dao predsednik opštine Emir Hašimbegović, koji je boravak predstavnika OEBS-a iskoristio isključivo za ličnu promociju. Na sastanak je pozvao samo svoju stranačku kolegenicu, načelnicu Opštinske uprave, dok najbliže saradnike, uključujući svog zamenika i predsednika Skupštine opštine nije ni obavestio o dolasku o dolasku predstavnika OEBS-a u Prijepolje, niti ih je makar naknadno informisao o rezultatima sastanka.

Ovo nije prvi gest predsednika opštine Prijepolje kojim on ignoriše najbliže saradnike i deluje izvan koalicionog sporazuma o formiranju lokalne vlasti, već kulminacija ponašanja koja ugrožava ne samo funkcionisanje, već i postojanje vladajuće koalicije u Prijepolju,

Opštinski odbori DSS, SRS i DS u Prijepolju

(sandzaklive.rs)

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles