31. August 2010

Južni Sandžak – Zamjenik predsjednika Nove srpske demokratije Goran Danilović istakao je da bi i Srbi, poput Bošnjaka u Sandžaku, trebalo da razmisle o regionalnom obliku povezivanja jer je prekogranična autonomija „evropska priča“.

– Zašto ne regionalizacija u skladu sa Evropskom poveljom o regionalnim autonomijama i Poveljom o regionalnim demokratijama, pita se Danilović u razgovoru za dnevni list Vijesti. Danilović je dodao da vjeruje da je Balkan još nespreman za prekogranične autonomije. Zamjenik predsjednika Nove upozorava da je premijer Đukanović, gurajući Srbe u položaj nacionalne manjine, „gonio zeca u šumu“.

– To što je on licemjerno ponudio, nas ne zadovoljava ali bi mogli razmisliti o drugim oblicima evropskog organizovanja, poput regionalne autonimije. lovac je spreman na zeca, nespreman je za vuka“, kazao je Danilović.

Izvor: Bicent.com

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles