SPP: SDA dezinformacijama skreće pažnju sa dužničkog ropstva u koje je dovela sve građane Sjenice

5

D E M A N T I

Opštinski odbor Stranke pravde i pomirenja u Sjenici upućuje demanti povodom saopćenja SDA Sandžaka – ogranak Sjenica, u kome je iznijet niz neistinitih činjenica i dezinformacija, a sve u cilju obmane javnosti i pritiska na vlast da ne postupa u skladu sa zakonom i interesima građana opštine Sjenica.

SDA Sandžaka – ogranak Sjenica bila je nosilac lokalne vlasti u opštini Sjenica dugi niz godina i sa svojim kadrovima dovela je opštinu u dužničko ropstvo teško oko 7 miliona eura, zbog čega pokušava netačnim javnim saopćenjem da novu lokalnu vlast optuži da šikanira, zlostavlja, uznemirava i zastrašuje zaposlene u lokalnoj upravi, kako bi skrenula pažnju javnosti sa dužničkog ropstva u koje je dovela sve zaposlene u lokalnom javnom sektoru, ali i sve građane opštine Sjenica, svojim nezakonitim i korupcionaškim djelovanjem.

Upravo, sada već bivša SDA-ovska lokalna vlast, u toku izbora koji su održani u junu mjesecu 2020. godine, da bi dobila te izbore je na nezakonit i korupcionaški način radno angažovala preko stotinu lica u javnom lokalnom sektoru, na teret budžeta opštine Sjenica, gradeći na taj način po ko za koji put glasačku mašineriju, ne bi li po svaku cijenu osvojila vlast na nečastan i ucjenjivački način, ne vodeći računa o interesima građana i budžetu opštine Sjenica. Pomenuta lica zaključila su ugovore na određeno vrijeme, gdje je određen period rada i krajnji rok isteka ugovora. Sada su istekli ugovori na određeno vrijeme, čije je rokove utvrdila bivša lokalna vlast, pa je za ta lica nastupio prekid radnog odnosa. Ovakva situacija se želi predstaviti kao mobing, šikaniranje i zlostavljanje što je suprotno od toga, već predstavlja samo zakonski slijed stvari koji je vremenski došao na ispunjenje.

Nova lokalna vlast u opštini Sjenica nije prekinula nijedan ugovor prije isteka roka za koji je bio određen, niti je skraćivala rokove za rad licima koje je radno angažovala bivša lokalna vlast, pa stoga ne snosi nikakvu odgovornost zato što su ta lica prevarena i zloupotrijebljena od strane bivše lokalne vlasti, na način što ih je radno angažovala do određenih rokova, koji sada dospevaju, pa moraju po sili zakona da prestanu sa radom.

Nadalje, sadašnja lokalna uprava je suočena sa opstrukcijom u radu od strane jednog dijela zaposlenih koji su aktivisti SDA i SDP-a, a koji su navikli na dugogodišnji javašluk, nerad i nedisciplinu zbog čega su morali biti izloženi disciplinskom postupku u skladu sa zakonom.

Bivša vlast je u zadnjih 10 godina držala u radnom odnosu na teret budžeta opštine Sjenica i više desetina svojih aktivista, iako nisu imali radni odnos u opštinskoj upravi i drugim oblicima lokalnog javnog sektora, pa je nova lokalna vlast morala da prekine faktički rad, odnosno rad “na crno” za ta lica. Ta lica su pravno neosnovano potrošila više stotina miliona dinara sa budžeta opštine Sjenica.

Sve navedeno ukazuje da je neistinito javno istupanje putem saopćenja stranke SDA – ogranak Sjenica da sadašnja lokalna vlast nezakonito i politički motivirano postupa prema zaposlenima u lokalnom javnom sektoru opštine Sjenica. Navedeni načini postupanja predstavljali su način vladavine stranke SDA u Sjenici. SPP poziva sve nadležne državne organe i institucije da dođu i preispitaju rad lokalne samouprave u Sjenici, kao u minulom periodu kada su SDA i SDP vršili vlast, tako i u posljednjih nekoliko mjeseci otkako je uspostavljena nova vlast u Sjenici, kada je SPP preuzela vlast sa svojim koalicionim partnerima.

Izvor: SANA


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

5 KOMENTARI

 1. I Predsjednik Mursi je bio u pravu.
  Ali sa istinom polahko jer znali smo Šta je istina, ali nismo navikli na toliku pravdu…
  al'bez obzira samo PRAVO!

  6

  0
 2. Za ove krađe i pustošenje budžeta u Sjenici i Tutinu,direktni krivac je SDP,Rasima Ljaica.Jer su oni,prilikom preuzimanja vlasti u N.Pazaru,abolirali lopovsku vlast SDA za 12 miliona eu,opljačkanih iz bužeta.Kasnije su i ušli u koaliciju sa njima i nastavili pljačku u duetu.Zato,dok je ove dvoglava aždaja u životu,teško da ce biti boljitka na ovim prostorima.

  18

  0
 3. Nema potrebe za “objasnjenjem” svima je jasno koje SDA …napraviti toliki dug a nemati ni jedan pozitivan projekat iza sebe to moze samo SDA.
  Polovina od te sume da je ulozena u stocarstvo imala bi dest puta bolji efekat…
  Nesto najgore sto se moglo desiti Bosnjacima posle cetnika jeste (vrh)stranke SDA kako u Bosni tako u Sandzaku

  14

  1
 4. Spp je pokazala za sta je spremna. Prvi korak na vlasti iskljucila je grejanje dzamiji Sultan Valide i to je najveci poduhvat jedne tako zvane muslimanske bosnjacke stranke. Srpske stranke nisu zabranile ali spp na celu sa tkz akademikom privatnim pravo na dzamiju . Nadam se brzom odgovoru od boga da vam da svima za sta ste zasluzili akobogda

  0

  12
 5. Sjeničaci su toliko pametni da procijene koja vlast se bori za dobrobit svih građana ja sam u to ubijeđen!… Ako SPP-e ostadne jedan mandat na vlast više nikad niko neće druge ni glasat.

  15

  2

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.