SPP poziva opoziciju da podrži Kalača na predsjedničkim izborima u CG

0
9

Obzirom na činjenicu da priča o predsjedničkim izborima u Crnoj Gori ulazi u fazu potpunog formuliranja i identificiranja kandidata za predsjednika, mi još nemamo jasnu situaciju kada su u pitanju kandidati vladajuće garniture i dijela opozicije. Još uvijek se vlast i dobar dio opozicije ne izjašnjava ko će biti njihovi kandidati.

Imajući u vidu činjenicu da opozicioni blok teško može doći do adekvatnog i svima prihvatljivog rješenja, očekivano je da još uvijek nema odgovora na pitanje konačnosti liste kandidata za predsjedničke izbore u Crnoj Gori. Ako se malo prisjetimo vremena od kada su započele
kalkulacije oko kandidata jednih i drugih, vidjećemo da se sa jedne i druge strane, naizgled taktički, nešto čeka. Čeka se adekvatno ime kandidata dijela opozicije, koje će otkočiti nastalu zakočenu situaciju.

Znajući da ovakva neprirodna situacija može još potrajati, smatramo da baš mi iz Stranke pravde i pomirenja – SPP trebamo pokrenuti inicijativu i ponuditi dostojno i kvalitetno rješenje, kako bi dali doprinos u rješavanju novonastale situacije, prihvatljivo svakom opozicionom političkom akteru.

Kao što je javnosti dobro poznato Stranka pravde i pomirenja – SPP, kao prepoznatljiv i autentičan akter na političkoj sceni u Crnoj Gori i njen predsjednik, gospodin Hazbija Kalač, kao dostojan nosilac svježe i do sada neviđene ideje pravde i pomirenja, imaju priliku da Crnoj Gori pruže pobjedonosnu ruku  pravde i pomirenja.

Aktualna opozicija u Crnoj Gori je imala priliku upoznati Hazbiju Kalača i mi iz SPP-a ih podsjećamo da se ništa u Crnoj Gori ne može temeljito i kvalitetno rješavati bez konsenzusa svih naroda, prisutnih u različitim političkim opcijama. Znajući da su potrošena gotovo sva politička rješenja koja su bila ponuđena kao dobra za demokratsku (ili nedemokratsku) smjenu vlasti, smatramo da je vrijeme da aktualni dio opozicije prihvati činjenicu da je multietnički prihvatljivo rješenje i jedino rješenje za Crnu Goru koja je zastala na putu ekonomskog oporavka i napretka. Smatramo da je baš to rješenje gospodin Kalač, profesor i uspješni ekonomista, dobar poznavalac prilika Crnoj Gori u regionu, poznavalac evropskih procesa i informisan čovjek.

Javnosti je poznato da je od prije par dana gospodin Kalač kandidat za predsjednika Crne Gore. Mi iz SPP-a, znajući gospodina Kalača, nismo oklijevali i nismo imali dilemu da je ovo najbolje i najprihvatljivije rješenje za Crnu Goru i njene građane. Očekujemo od cjelokupne opozicije da razmisli o podršci gospodinu Kalač kao zajedničkom kandidatu cjelokupne opozicije, kako bi se kvalitetno razriješile krize koje su se počele javljati u različitim društveno-političkim procesima u Crnoj Gori
pa i unutar samog opozicionog bloka.”


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.