Sportski centar duguje 26 plata – Radnici nemaju novca da djeci kupe hljeb

3
6

Novi Pazar – Našoj redakciji pristiglo je pismo u kojem se javnost obavještava da odlukom Skupštine grad Novi Pazar krajem godine započeo likvidaciju Sportskog centra. Zbog toga su obustavljeni sudski procesi koje su pokrenuli radnici kako bi naplatili dugovanja. Danas “Sportski centar” normlano radi, samo je na papiru likvidiran kako bi se radnici onemogućili da naplate potraživanja. Pismo prenosimo u cijelosti:

Lokalna vlast, na žalost, nema merhameta ni za kog osim za svoje.

Nad radnicima Sportskog centra ,, Novi Pazar,, se vrši velika nepravda.

Na posljednjoj sjednici prije izbora 10.02.2016. godine donijeta je odluka u Skupštini Grada Novog Pazara da se JU Sportski Centar ,, Novi Pazar,, iz Novog Pazara likvidira i reorganizuje i da se posle likvidacije i reorganizacije osnuje nova ustanova pod imenom Ustanova za sport, turizam i zaštitu životne sredine koja bi preuzela poslove koje obavlja Sportski centar ,, Novi Pazar. Ali sada posle izbora koji su održani 24.04. 2016. godine održane su dvije sjednice Skupštine Grada Novog Pazara na kojima su potvrđeni mandati odbornicima i izabran novi gradonačelnik. Sportski Centar se ni na jednoj ne spominje od sjednica. Ne spominje se ni likvidacija ni reorganizacija.

Šta više, Gradsko veće je donijelo novi cjenovnik usluga Sportskog centra. Sportski centar ,, Novi Pazar,, organizuje 26 Ramazanski turnir u malom fudbalu koje odigrava u Hali Sportova u ulici Generala Živkovića, a koja pripada Sportskom centru ,, Novi Pazar,, . Snimeke utakmica i i prenose možete gledati na RTV Novi Pazar. Sportski centar ,, Novi Pazar,, ove nedelje započinje sezonu kupanja na Gradskom bazenu Leto 2016 god. Većina radnika i bivših i sadašnjih je tužila Sportski centar zbog neisplaćenih zarada i neuplaćenih doprinosa. Nekim radnicima nije uplaćeno 12, a nekima 25,26  zarada u zavisnosti od trajanja radnog staža.  

Zbog navodne lividacije ove ustanove radnicima koji su tužili Sportski centar ,, Novi Pazar,  sudije u Osnovnom Sudu u Novom Pazaru obustavljaju postupak na osnovu nekog rešenja za koji se pretpostavlja da je potpisao neko sa ,,TREĆEG SPRATA,, u Opštini na sajtu Privrednog suda u Kraljevu na kome se objavljuje koja su preduzeća i  ustanove u likvidaciji i stečaju nema Sportskog centra ,, Novi Pazar,,. Da napomenem da je SPORTSKI CENTAR prilikom osnivanja i registrovan u Privrednom sudu u Kraljevu.. A Sportski centar ,, Novi Pazar” s obzirom da je ustanova može samo da bude likvidiran, a ne može da bude pod stečajem.

Obustavljaju se sudski postupsi Bog zna dokle (do daljnjeg) od strane sudija zbog navodne likvidacije da se vidi da li je Grad Novi Pazar spreman da preuzme obaveze isplata neisplaćenih plata i neuplaćenih doprinosa. i da se vidi da li će tužbe radnika prebačene u Privredni sud u Kraljevu ili će ostati u Osnovnom sudu u Novom Pazaru. I tako se čeka i čeka….  A Sportski centar ,, Novi Pazar,, radi pod svojim imenom. Nije čak ni stvorena nova ustanova..

Postavlja se pitanje: Kako mogu da budu obustavljeni sudski postupci po tužbama zbog neisplaćenih zarada i neuplaćenih doprinosa protiv Sportskog centra jer je u likvidaciji, a on u stvari radi. Kakva je ovo država, i kakvo je ovo pravo i zakoni i čemu oni služe ako ne štite osnovna ljudska prava, pre svega, a potom radna. I dalje je Uprava Sportskog centra ,, Novi Pazar,, u ulici 27. Novembra preko puta Suda. I isti je direktor v.d. Zenib Biberović. Ne radi se ni o kakvoj likvidaciji niti reorganizaciji, niti stvaranju nove Ustanove Sportski centar radi pod svojim imenom. Već o prevari da se radnicima ne isplate zarade koje im po zakonu pripadaju i ne uplate doprinosi.

Da li mogu nešto da Vas pitam? Kako bi ste se osjećali da radite puno radno vrijeme, a da za to ne primate nikakvu novčanu nadoknadu? Da zavisite od drugih da Vam daju pare za doručak na poslu, za odeću, obuću i da nemate para da kupite običnu kiflu od svojih para? Ili da neko Vaš radi?. Oni koji vladaju Novim Pazarom ne razumeju kako je to jer ,, sit gladnom ne vjeruje,,. Oni primaju redovno plate, zaposlili su svoje, zbrinuli. Zamislite kako je meni i  drugim radnicima koji su tužili.

Sportski centar ,, Novi Pazar ,, radi a moj i naši postupci sudski su obustavljeni do daljnjeg. Ja ništa ne želim tuđe. Samo svoje zarađeno, ništa ukradeno ne daj Bože. Samo da mi se uplate moje zarade i uplate moji doprinosi. Ono što mi je uskraćeno, što mi ne daju. Možete da vidite na RTV Novi Pazar kako ovih dana političari koji su na vlasti kako šalju poruke da je Ramazan mesec milosti a oni čine  zulum nadamnom i nad drugim radnicima.

Halalite na ovolikom tekstu. Vjerujte da mi je teško dok ovo kucam. Ali samo od Vas tražim da pišete o Sportskom centru ,, Novi Pazar,, i da istražujete da nas ne zaboravite. Jer smo mi zaboravljeni, obespravljeni, nezaštićeni, nebitni i nikom potrebni. Obraćam Vam se jer znam da ste vjernici i da se plašite Boga. Jer, ovi koji ovo rade se ne plaše ALLAHA, a imaju djecu. A ALLAH sve vidi. 


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

3 KOMENTARI

  1. Upamtite ovo što vi kažem!!
    Bez izlaska na ulicu se ništa ne može promijenit jer je vlast gluha i slijepa a opozicija bezidejna i beskorisna.

    0

    0

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.