1. Februar 2013

Mještani Bistre u Hrvatskoj napravili su Sneška Belića, visokog šest i širokog tri metra, ali su ga lokalne vlasti srušile, jer za pravljenje Sneška na javnom mjestu nisu imali dozvolu

Mještani Bistre u Hrvatskoj napravili su Sneška Belića, visokog šest i širokog tri metra, ali su ga lokalne vlasti srušile, jer za pravljenje Sneška na javnom mjestu nisu imali dozvolu.

Mještani kažu da je Sneško bio velika atrakcija, oko 1000 djece se slikalo sa njim, ali je, prema odluci načelnika, morao da bude srušen, jer je bio napravljen na javnoj površini, za šta nije tražena dozvola.

“Sneško je napravljen skoro na ulici. Bojali smo se da, kad počne da se topi, bačva i metalni nos koje ima na glavi ne padnu nekome na auto ili ne povrijede prolaznike. Da su me mještani pitali, dao bih im parkiralište i pomogao da se napravi sneško”, objasnio je svoju odluku načelnik Bistre Krešimir Gulić.

Mještani se, međutim, ne slažu s tim i tvrde da su oko Sneška stavili svijetleće oznake kako bi ga vozači na vrijeme uočili.

“Osigurali smo ga štapovima i bio je stabilan, nije bilo šanse da se sruši. Žao mi je što smo ga morali ‘ubiti’, zato smo mu na grob od snijega postavili crnu zastavu. Ako ovog vikenda padne snijeg, napravićemo još većeg, ovog puta na privatnom posjedu”, kazao je Božo Prša iz Bistre, prenijeli su hrvatski mediji.

(Novosti)

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles