14. April 2018

Odbornik Stranke pravde i pomirenja u Tutinu Smail Alić postavljen je na mjesto šefa šumske uprave u Tutinu. Iako pojedini mediji prenose vijest da je on postavljen na mjesto direktora, Alić je istakao da to mjesto ne postoji, te dodao da mjesto šefa nije funkcija, već radno mjesto.

Smail Alić, dipl. inžinjer šumarstva i šef Šumske uprave u Tutinu, kazao je:“Šef Šumske uprave u Tutinu je radno mjesto, nije mjesto direktora, direktor se nalazi u Šumskom gazdinstvu Raška koje obuhvata tri gazdinstva: Šumsku upravu Raška, Tutin i Novi Pazar. To je radno mjesto organizacije posla, proizvodnje, zaštite, uzgoja.“

On se osvrnuo da je u decembru bio postavljen za šefa šumske uprave u Novom Pazaru, ali da je kako kaže ubrzo i smijenjen.

„Međutim, politička akcija Rasima Ljajića i njegovih saradnika došla je do generalnog direktora i politike opšte u Srbiji, tako da sam ja 13. januara smijenjen sa šefa Šumske uprave Novi Pazar.“

Utjecaj političkih nepravdi očigledan je, kazao je, ali evo sada je izabran za novog šefa u Tutinu i nastojat će dostojanstveno obavljati svoj posao.

izvor: SANA 

 

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles