Skupština grada Novog Pazara usvojila budžet za 2020. godinu

1
102

Odbornici Skupštine grada Novog Pazara usvojili su danas treći rebalans budžeta za ovu godinu koji iznosi oko 3,1 milijardu dinara, kao i budžet za narednu godinu koji iznosi nešto više od 3,2 milijardi dinara.

Projektovani prihodi za 2020. godinu su oko tri milijarde dinara, a rashodi 3,1 milijardu, dok je budžetski deficit oko 117 miliona dinara.

Planirano je da se grad u narednoj godini zaduži sa 180 miliona dinara.

Odbornici vladajuće većine su tokom izlaganja istakli da je budžet razvojni i da je u poslednje četiri godine povećan za skoro milijardu dinara, odnosno za 30 odsto.

Međutim, odbornici opozicione Stranke pravde i pomirenja (SPP) smatraju da je budžet predizborni, da u gradu godinama nema ozbiljnih investicija, te da više sredstava treba odvojiti za škole i privredu, a kritikovano je i to što sednici ne prisustvuje gradonačelnik Nihat Biševac, pa je izostalo njegovo obrazlaganje.

„Ono što je bila naša osnovna zamerka jeste odsustvo gradonačelnika, možda je on imao razloga ali dozvolite da mi to moramo primjetiti jer je ovo najvažniji dokument, mi smo ostali uskraćeni za određene odgovore, u kom pravcu ide budžet, da li je razvojan. Primećujemo na osnovu onoga što je priloženo da je otprilike, hajmo da skrpimo to što imamo novca, izvinjavam se na izrazu, da do sljedeće godine pokrijemo neke elementarne troškove ali zaista je to problem, uzimajući u obzir ono što sam i kazao da i jesmo najmlađi grad u Evropi ali koji ostaje bez omladine, tako da u suštini se mora promijeniti odnos prema onome što stalno govorimo, ovaj odnos nije domaćinski, u tom pravcu postoji prostora da se stvari ispravljaju ali u svakom slučaju mi ćemo zadržati pravo da pratimo ono što je najvažnije. Može se donijet jedan dokument ali slijedi implementacija ili realizacija dogovorenog, budno ćemo pratiti realizaciju istog, biti spremni da pozdravimo sve ono što je konstruktivno a naravno i da kritikujemo za sve ono što smatramo da bi možda ili zasigurno moglo bolje da se uradi.“, istakao dr. Muratović.

Odbornici SPP-a su ukazali i na diskriminaciju studenata sa nedržavnih fakulteta, diskriminaciju učenika Medrese „Gazi Isa-beg“, probleme u obrazovanju kao i nedostatku osnovnih sredstava.

„Opet me ovogodišnji budžet brine zato što 226 miliona je opredjeljeno za NVO ove godine, što je negdje oko milion i 750 hiljada eura, a za ukupno obrazovanje je negdje oko 249 miliona dinara, znači veoma mala razlika je između brige o tom obrazovanju i brige kako ćemo ispumpati novčana sredstva građana Novog Pazara kroz NVO i usmjeriti ih u nešto drugo. Usporedbe radi 15 miliona dinara se planira za poljoprivredu a 5 miliona dinara dobija Društvo psihologa. Treba da se zapitamo šta se dešava, je li mi imamo toliko poremećenosti u psihološkom smislu i treba se finansirati Društvo psihologa sa 5 miliona a cijela poljoprivreda će se finansirati sa 15 miluiona.“, istakao odbornik Zećirović.

Odbornica Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Hanadi Hajdinović izabrana je za predsjednicu Skupštine.


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

1 komentar

 1. Drustvo psihologa radi sa najosetljivijom kategorijom drustva , zapravo deca sa posebnim potrebama. Posmatrajuci rad drustva psihologa i njihovu predanost u borbi da pomognu toj deci mogu samo da izrazim stepen divljenja osobama Koje tamo rade u uslovima koji nisu dorasli toj borbi.
  Nazalost danas je populizam na sceni koji ne mari da pregazi i ono malo ljudsko sto je ostalo u nama.
  Primera radi da bi ljudi razumeli 5 miliona je zapravo mizerija za potrebe i razvoj tog drustva. Tamo radi preko 30 asistenata koji bi npr. trebali da dobiju 10000 dinara za taj posao. Mislite da je puno?
  Voleo bih da se vi kao odbornici zamenite u poslu na mesec dana cisto da vidite sta znaci 5 miliona.
  Mozda bih Mogli i da uzmete ašove u ruke pošto brinete o poljoprivredi i pomognete istima.
  Zašto da ne?

  0

  0

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.