13. Maj 2019

Skupština opštine Sjenica nije danas razmatrala prijedlog Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka o promjeni naziva ulica u tom gradu jer je glasovima odbornika ostalih partija, a na prijedlog Socijalističke partije Srbije, skinut sa dnevnog reda.

Nakon toga uslijedila je pauza tokom koje su se odborničke grupe složile da kandiduju po dva člana iz svojih redova u posebnu komisiju koja će raditi na pripremi nove odluke za promjenu naziva ulica, a koja bi trebalo da se nađe na dnevnom redu sljedeće sjednice lokalnog parlamenta.

Pored toga, Skupština opštine Sjenica usvojila je rebalans budžeta kojim je Ustanovi kulture odobreno šest miliona dinara za opremanje jednog dijela “Sjeničke kuće”.

Glasovima većine usvojen je i završni račun budžeta za 2018. godinu, a odbornici opozicione Stranke pravde i pomirenja su kritikovali taj dokument navodeći da su finansijski izvještaji nejasni i da su troškovi nerealno uvećani.

izvor: Radiostoplus

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles