Sjednica SO Rožaje: Usvojena odluka o kreditnom zaduženju

0
0

Rožaje – Izvještaj predsjednika općine Nusreta Kalača, koji obuhvata i izvještaj o radu organa i službi lokalne uprave, pobudio je posebnu pažnju odbornika koji su više od tri i po sata raspravljali o tom dokumentu. Odbornici  SDP i Bošnjačke stranke uputili su niz zamjerki na njegov sadržaj, ocjenjujući da ne predstavlja aktivnosti lokalne uprave u prošloj godini na pravi način.

Osman Nurković iz BS je rekao da su se u izvještaju morale naći informacije o realizovanim investicijama, o saradnji lokalne uprave sa NVO sektorom i međunarodnoj saradnji, načinu trošenja budžetskih sredstava, kao i osvrt na ekonomsko-socijalne prilike u općini. Mustafa Demić iz SDP je ocijenio da je izvještaj trebalo da sadrži osvrt na realizovane i nerealizovane infrastrukturne projekte.

Nusret Kalač je rekao da je u izvještaju sadržano uglavnom sve, ali i prihvatio zamjerke da nije dato dovoljno prostora osvrtu na međunarodnu saradnju opštine i saradnju sa NVO sektorom. On je naglasio da je rožajska lokalna uprava najmanje zadužena, da se redovno isplaćuju plate zaposlenima, da su materijalni troškovi svedeni na minimum, kao i da Rožaje ima najmanje viška zaposlenih.

Odbornici su usvojili odluku o kreditnom zaduženju općine u iznosu od 300.000 eura. Novac će biti upotrijebljen isključivo za izradu projektne dokumentacije i realizaciju nekoliko investicionih projekata koji su predviđeni programom za ovu godinu.

Na sjednici je formiran savjet JU ,,Narodna biblioteka”, koji će činiti predsjednica Nermina Šabović i članovi Rahman Husović, Mirsada Šabotić, Rifat Dautović i Mirsad Nurković.

Izvor:  Pobjeda.me


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.