8. Septembar 2011

BiH – U utorak, 06. septembra 2011. godine, je održana V redovna sjednica Savjeta muftijstva banjalučkog u proširenom sastavu, gdje su pored članova Savjeta muftijstva sjednici prisustvovali predsjednik Okružnog odbora Ilmijje Banja Luka i predsjednici  mjesnih odbora Ilmijje Okruga Banja Luka, kao i neki predsjednici medžlisa, što je inače i praksa kod održavanja ovakvih sjednica.

Na sjednici je vršena analiza ramazanskih aktivnosti, gdje je odato priznanje svim aktivistima Islamske zajednice, imamima, mutevelijama, članovima Sabora, članovima i predsjednicima izvršnih odbora medžlisa, a posebno muftiji Edhemu ef. Čamdžiću za njegove redovne i aktivnosti u mjesecu ramazanu, kao i učenicima i studentima, koji su veoma uspješno obavili svoju ramazansku praksu na području Muftiluka banjalučkog.

Posebno se raspravljalo o početku mektebske nastave u ovoj godini, vjeronauci u školama, te ostalim aktivnostima koje slijede u narednom periodu.

Sve planirane ramazanske aktivnosti s prethodne sjednice Savjeta muftijstva u proširenom sastavu su uspješno realizovane.

Svi članovi Savjeta muftijstva u proširenom sastavu, jednoglasno su konstatovali da je uspješno sprovedenoj akciji prikupljanja zekata i sadekatu-l-fitra u Bejtu-l-mal, za potrebe naših medresa i islamskih fakulteta, dosta doprinijela Treća ramazanska hutba našeg uvaženog reisu-l-uleme prof. dr. Mustafa ef. Cerića.

Izvor: Rijaset.ba

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles