4. April 2012

Južni Sandžak – Sistematski pregledi djece, koja će biti upisana u prvi razred osnovne škole počeo je juče i obavlja se u ordinacijama izabranih pedijatara  u Pedijatrijskoj službi Doma zdravlja. Osim detaljnog zdravstvenog pregleda, procjene socijalne, emocionalne i psihofizičke sposobnosti izrelosti kao i sposobnosti za redovno školovanje, budući prvaci biće vakcinisani protiv difterije, tetanusa, velikog kašlja, dječje paralize, te protiv morbila, parotitisa i rubeole, kažao je gostujući u emisiji Tajne zdravlja Radija Bijelo Polje prim.dr Miroslav Femić, specijalista pedijatar.

Djeca sa posebnim obrazovnim potrebama takodje će biti pregledana i vakcinisana, a opštinska Komisija za usmjeravanje  takve djece u adekvatan vaspitno obrazovni proces, zavisno od vrste i stepena oštećenja, kao i mogućnosti djeteta procijeniće da li će dijete nastavu pohadjati u školama sa inkluzivnim obrazovanjem ili u Specijalnim školama u Bijelom Polju i drugim gradovima u Crnoj Gori.

Izvor: InternetMontenegro.com

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles