17. Januar 2020

Simulaciona vježba “Novi Pazar 2020” za slučaj jakog zemljotresa održana je  u OŠ “Desanka Maskimovć”.
 
U vježbi su učestvovali 150 učenika, nastavnici, pomoćno osoblje i uprava škole, Dom zdravlja, ED Novi Pazar, Crveni krst i Odjeljenje za vanredne situacije i poslove odbrane.
Tom prilikom đacima je prikazano kako treba na najbrži način reagovati u slučaju elementarne nepogode. Iz Odjeljenja za vanredne situacije i poslove odbrane istakli da su zadovoljni sviješću djece tokom simulacije.
 
Direktor OŠ Desanka Maksimović Denisa Curić istakla da su učesnici upoznati sa mjerama predostrožnosti u spomenutim situacijama, te se ovom  prilikom zahvalila svim institucijala koje su uzele učešće.
 
Đaci uz igru naučili korisne stvari. Sretni što su imali prilike družiti se sa vatrogascima, službenicima policije i ljekarima hitne službe.
 
Ovu vježbu organizuje Grad Novi Pazar u saradnji sa  Stalnom konferencijom gradova i opština – Savez gradova i opština Srbije i Švedskom međunarodnom razvojnom agencijom (SIDA).

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles