15. Maj 2015

MijalkovMakedonija – Sašo Mijalkov, šef makedonske kontraobavještajne službe, koji je pod pritiskom u utorak podnio ostavku, prema sumnjama srpskih bezbjednosnih službi imao je aktivnu ulogu u organizaciji terorističkog napada u Kumanovu.

Mijalkov već deceniju važi za najmoćnijeg čovjeka u Makedoniji koji na vezi drži najuticajnije političare i kriminalce iz Albanije i regiona. Cilj napada bio je da se izazove međuetnički incident koji bi Vladu Makedonije zaštitio od napada opozicije, koja je za 17. maj spremala miting i obaranje vlasti. Stvari su, međutim, izmakle kontroli i planirani „međuetnički incident” se pretvorio u teroristički napad – kaže za „Blic” izvor upoznat sa saznanjima srpskih službi bezbjednosti.

Mijalkov se, prema istim sumnjama, dovodi i u direktnu vezu sa organizatorom napada Mirsadom Ndrecajem, zvanim Komandant Nato. Ndrecaj je prvi ispalio rafal u Kumanovu i usmrtio policajca.

Ndrecaj je izvučen iz obruča i prebačen na Kosovo. Sumnja se da je to urađeno po nalogu Mijalkova – kaže naš izvor.

Biografija Mijalkova je jedna od najinteresantnijih u Makedoniji, u kojoj važi za jednog od najbogatijih ljudi.

Ima razvijen biznis u Slovačkoj i Češkoj. Takođe je pod prismotrom stranih tajnih službi, koje uveliko spremaju dokaze za njegov sumnjivo stečen kapital – kaže naš izvor.

Čest je gost i u Beogradu, gdje ima blisku prijateljicu, na koju za dva dana troši i do pet hiljada evra.

– Zahvaljujući vezama, Mijalkov u Srbiju ulazi bez registracije prolaza na granici – kaže naš izvor.

Kako saznajemo, kriminalci koji su upali u Kumanovo planirali su još tri napada.

– Posle Gošinca i Kumanova, meta terorista je bilo Preševo, i još dva mjesta. U Preševo je trebalo da upadnu dvije grupe od po 50 naoružanih terorista, dok su druga dva napada planirana u Crnoj Gori i novi u Makedoniji – kaže naš izvor.

(blic)

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles