Sastanak sa vođom Tima za tehničku pomoć reformi

0
13

 

Berane – Predsjednik opštine Dragoslav Šćekić sastao se sa Fabiom Dragom, tim liderom Projekta jačanja kapaciteta i podrške lokalnoj samoupravi u implementaciji razvojnih projekata koji finansira Evropska Unija, povodom implementacije projekta ,,Uspostavljanje regionalnog biznis Centra – biznis inkubatora na sjeveroistoku Crne Gore”.

Sastanku su prisustvovali: potpredsjednik Rade Kljajić, savjetnik predsjednika Veselin Bakić, menadžer projekta RBC Tatjana Mališić Delević, savjetnica za međunarodnu saradnju Ana Vulević i projekt menadžer u Opštini Predrag Šćekić.

Predsjednik Šćekić pozdravio je prisutne i iskazao zadovoljstvo uspješnom saradnjom na pomenutom projektu u proteklih nekoliko mjeseci. Kako je kazao, kvalitetna komunikacija nastaviće se i ubuduće a lokalna uprava ulagaće napore na poboljšanju kapaciteta za pripremu projekata i njihovu implementaciju, posebno u kontekstu ograničenih finansijskih prilika i mogućnosti koje nude fondovi Evropske Unije.

Vođa Tima Fabio Drago istakao je da projekat uspostavljanja regionalnog biznis centra napreduje zadovoljavajućom dinamikom i da treba razmišljati o nekim budućim projektima i temama na kojima bi Opštini mogli pružiti podršku. Kroz projekat izgradnje RBC-a treba unapređivati međuopštinsku saradnju među partnerima i prepoznati značaj iste, obzirom da su to temeljni koraci za buduće, još značajnije projekte.

Projekat ,, Uspostavljanje regionalnog biznis Centra – biznis inkubatora na sjeveroistoku Crne Gore” realizuje se u okviru IPA I, Podrška reformi lokalne samouprave ,,Međuopštinski razvojni grant programi“ od decembra 2013. godine, u partnerstvu sa opštinama Plav, Andrijevica, Rožaje i Bijelo Polje, i Regionalnom razvojnom agencijom za Bjelasicu, Komove i Prokletije.

Radovi na objektu su započeti u julu i do decembra 2014. godine je izvedeno 80 odsto radova. Završena su osnivačka akta preduzeća Regionalni biznis centar i donešene su Odluke o osnivanju preduzeća u opštinama Berane, Rožaje, Plav i Andrijevica. Sproveden je tender kojim je odabran trener koji treba da pruži obuku zaposlenima u preduzeću Regionalni biznis centar i opštinskim službenicima kroz tri trening modula. Pripremljen je tender za nabavku inventara u objektu Regionalnog biznis centra u skladu sa procedurama Evropske Unije.

(berane)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.