Saobraćajna policajka Miljana Matović: Svaki novi dan je novi izazov

0
105

Miljana Matović je pre osam godina prvi put krenula u saobraćajnu patrolu ulicama koje pokriva Saobraćajna policijska ispostava Prijepolja. Obavlja posao koji zahteva profesionalan pristup, posvećenost i odricanje.

U dosadašnjoj karijeri bilo je puno izazova, obaveza i napornog rada. Rizik je nešto što se podrazumeva u ovom poslu. Ukoliko voliš posao koji radiš ništa ti nije teško. U ovom poslu nijedan dan nije isti kao prethodni. Novi dan je novi izazov.
U Saobraćajnoj policijskoj ispostavi Prijepolja do 2011. nije bilo žena. Koliko je bilo teško uklopiti se u do isključivo tada muški kolektiv?

Jedna od tri žene koje su 2011.godine počele da rade na poslovima saobraćajnog policajca u SPI Prijepolje bila sam i ja. Međutim, nikada nisam imala problem što sam žena, a obavljam policijski posao. Moram da napomenem da se izuzetno ponosim svojim kolektivom. Ovde sam ravnopravna sa svojim muškim kolegama i moje mišljenje se uvažava.

Žena u uniformi koja održava red u saobraćaju bila je u početku neuobičajena pojava.

Te 2011.godine učesnici u saobraćaju su nas u početku posmatrali radoznalo. Vremenom su se navikli i postali smo deo svakodnevnice našeg grada. Prisustvo žena znači i veće poverenje u policiju, jer se time šalje poruka da je policija otvorena i da to nije samo ,,muški“ posao.

U svom poslu u kom ruši predrasude, Miljana nalazi inspiraciju, spremna da odgovori izazovima i rizicima profesije.


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.