24. Juli 2018

Slikovni rezultat za skole ucionice

Među 28 nastavnika i pomoćnog osoblja u školama Novog Pazara, Sjenice i Tutina koji su proglašeni tehnološkim viškom najviše je higijeničarki, domara i profesora matematike.

U Osnovnoj školi “Meša Selimović” u Ribariću čak četiri higijeničarke bi trebalo da ostanu bez posla, a za tehnološki višak u toj školi proglašen je i nastavnik likovnog.

Višak u Osnovnoj školi “Aleksa Šantić” u Tutinu su nastavnik srpskog jezika, matematike, likovnog i fizičkog, a “Vuk Karadžić” nastavnik geografije. U Tehničkoj školi u tom gradu za višak su proglašeni po jedan profesor matematike, likovnog i tekstilstva.

Ministarstvo prosvete je utvrdilo da u osnovnim školama u Sjenici radi osam radnika više nego što je potrebno. Polovina ih je zaposleno u O.Š. “Svetozar Marković” gdje su višak dva nastavnika njemačkog i po jedan domar i higijeničarka.

U O.Š. “Sveti Sava” su višak nastavnik matematike i računovođa, “Bratstvo jedinstvo” administrativni radnik, a “Rifat Burdžović Tršo” nastavnik matematike.

U novopazarskim školama je višak sedmoro radnika. Nastavnik francuskog i hemije su višak u O.Š. “Stefan Nemanja”, po jedan profesor prava i elektrotehnike u Tehničkoj školi, informatike u Gimnaziji, fizičkog u Medicinskoj, dok je u Ugostiteljsko-turističkoj prekobrojan jedan domar.

(Agencije)

 

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles